Rocky Road on historiatietojen mukaan alkujaan Australiasta.
Mutta tietysti yhdysvalloissa tämäkin otti vasta tuulta alleen ja siitä tuli suosittu jälkiruoka. En tiedä näkyykö se amerikkalaisten painoindeksissä mitenkään?
Rocky road on käytännössä suklaata ja vaahtokarkkeja. Höystetään hieman suolapähkinöillä. Toisaalta sinne sopii ihan mikä tahansa makea "mässy".
Kaikkitietävä Wikipedia sen osaa kertoa näin:
Nerokasta, eikö totta. Hävikistä herkuksi on todella vanha idea.
Taloussuklaata 200 g
Maitosuklaata 200 g
Vaahtokarkkeja 5 dl
Suolapähkinöitä 3-4 dl
Voita 25 g
Mutta tietysti yhdysvalloissa tämäkin otti vasta tuulta alleen ja siitä tuli suosittu jälkiruoka. En tiedä näkyykö se amerikkalaisten painoindeksissä mitenkään?
![]() |
Rocky Road on helppo ja varma suklaa addiktioon lääke. Myös todella nerokas hävikistä herkuksi herkku. |
Rocky road on käytännössä suklaata ja vaahtokarkkeja. Höystetään hieman suolapähkinöillä. Toisaalta sinne sopii ihan mikä tahansa makea "mässy".
Kaikkitietävä Wikipedia sen osaa kertoa näin:
"Rocky Road keksittiin Australiassa vuonna 1853, kun pyrittiin myymään makeisia, jotka olivat pilaantuneet pitkän kuljetusmatkan aikana Euroopasta. Melbournen ulkopuolella olevissa kaupungeissa asuvat kullankaivajat olivat varakkaita, mutta vailla koulusivistystä. Piittaamattomat liikemiehet käyttivät hyväkseen näitä miehiä sekoittaen pilaantuneisiin makeisiin huonolaatuista suklaata ja muita ”täyteaineita”, kuten paikallisia pähkinöitä. Nimi Rocky Road tulee siitä ”kivisestä tiestä”, joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille"
Nerokasta, eikö totta. Hävikistä herkuksi on todella vanha idea.
Taloussuklaata 200 g
Maitosuklaata 200 g
Vaahtokarkkeja 5 dl
Suolapähkinöitä 3-4 dl
Voita 25 g
Murskaa suolapähkinät.
Pilko vaahtokarkit pieneksi, noin sormenpään kokoisiksi paloiksi.
Vuoraa leivinpaperilla pieni vuoka reunoille asti.
Sulata suklaat erikseen vesihauteessa, mikrossa tai varovasti kattilassa.
Sulata voi erikseen.
Kaada vuokaan pohjalle sulanutta maitosuklaata, taloussuklaata ja puolet sulaneesta voista.
Lisää vaahtokarkit ja pähkinärouhe ja sekoita lusikalla.
Lisää jälleen suklaata ja vaahtokarkkeja niin kauan kun riittää.
Muista sekoittaa välillä.
Koristele pinta vielä pähkinöillä sekä vaahtomakeisilla.
Laita kelmun alle jääkaappiin noin 1 tunnin ajaksi kovettumaan.
Leikkaa kohtalaisen isoiksi paloiksi terävällä veitsellä.
Kokeile esimerkiksi jäätelön kanssa tai anna mennä sellaisenaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.