Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.
Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.
Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.
Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.
Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.
Oikein lämmitettynä kalakukko on sopivan mehevää, kunnon perinneruokaa. |
Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.
Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.
Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.
Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.
Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.
Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.
Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.
Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.
Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.
Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi.
Tämä kalakukon lämmitysohje on hyvä noin 1 kg:n kukolle.
Tarjoile kalakukko lämpimänä runsaan voinokareen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.