Pyttipannu, spydäri on hävikistä herkuksi ruokaa parhaimmillaan.
Periaatteessa pyttipannun reseptiikkaan kuuluu kolme ainesosaa. Makkaraa, kananmunaa ja perunoita. Ja ulkopuolella periaatteiden vielä sipulia sekä voita paistamiseen.
Pyttipannun kanssa et voi epäonnistua, muuten kuin nukahtamalla lieden ääreen. Älä siis valmista pyttipannua ravintolasta tullessa, pilkun jälkeen.
Miksi piti mainita tuo hävikistä herkuksi? Koska aina keität perunoita liikaa ja et saa niistä enään siemenperunoita. Lisäksi makkaran tilalle käy mikä tahansa liha jos jää tähteeksi.
Perunoita 500 g
Sipuli 1 kpl
Makkaraa 400 g
Kananmunia 3-4 kpl
Suolaa
Mustapippuria
Voita paistamiseen
Periaatteessa pyttipannun reseptiikkaan kuuluu kolme ainesosaa. Makkaraa, kananmunaa ja perunoita. Ja ulkopuolella periaatteiden vielä sipulia sekä voita paistamiseen.
![]() |
Pyttipannu on helppoa valmistaa ja sinne voi "tuupata" mitä vain sekaan. Mielummin lihaa sekä perunaa. |
Pyttipannun kanssa et voi epäonnistua, muuten kuin nukahtamalla lieden ääreen. Älä siis valmista pyttipannua ravintolasta tullessa, pilkun jälkeen.
Miksi piti mainita tuo hävikistä herkuksi? Koska aina keität perunoita liikaa ja et saa niistä enään siemenperunoita. Lisäksi makkaran tilalle käy mikä tahansa liha jos jää tähteeksi.
Perunoita 500 g
Sipuli 1 kpl
Makkaraa 400 g
Kananmunia 3-4 kpl
Suolaa
Mustapippuria
Voita paistamiseen
Keitä perunat "semi" kypsäksi. Tai käytä ylijääneet. Kuori ja pilko kohtalaisen isoiksi paloiksi.
Pilko sipuli ja makkara muutaman sentin paloiksi. Paista kananmunat.
Laita pannulle voita ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sekaan perunat ja paista niin että pintaan tulee väri.
Lisää makkarat sekaan. Jatka paistamista että makkaratkin saavat väriä.
Älä sekoita vaan nostele. Lisää suolaa ja mustapippuria.
Nosta pannulle paistetut kananmunat päälle.
Koristele vaikka persiljasilpulla.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.