Lihapullien kanssa voi tehdä vaikka kuinka monta eri "variaatioita".
Mutta yksi varma ja helppo sekä nopea lihapullaresepti kannattaa muistaa. Todella suosittua maustamiseen oli ennen pussi rankalaista sipulikeittoa.
Kulkee nimellä ranskalainen sipulikeitto ja maksaa noin 1 euron. Siinä on muuten periaatteessa kaikki mitä tarvitset. No tarvitset myös yhden kananmunan ja kunnollista jauhelihaa. Aina löytyy myös kaapista suolaa ja mustapippuria.
Naudan jauhelihaa 700 g
Kananmuna 1 kpl
Ranskalainen sipulikeitto 1 pss
Suolaa
Mustapippuria
Mutta yksi varma ja helppo sekä nopea lihapullaresepti kannattaa muistaa. Todella suosittua maustamiseen oli ennen pussi rankalaista sipulikeittoa.
![]() |
Kunnollista jauhelihaa, pussi ranskalaista sipulikeittoa, muna ja vatkain. Siitä on helpot ja hyvät lihapullat tehty. |
Kulkee nimellä ranskalainen sipulikeitto ja maksaa noin 1 euron. Siinä on muuten periaatteessa kaikki mitä tarvitset. No tarvitset myös yhden kananmunan ja kunnollista jauhelihaa. Aina löytyy myös kaapista suolaa ja mustapippuria.
Naudan jauhelihaa 700 g
Kananmuna 1 kpl
Ranskalainen sipulikeitto 1 pss
Suolaa
Mustapippuria
Ota jauheliha huoneenlämpöön noin 0.5 tuntia ennen kuin sekoitat sen vatkaimella.
Lisää sekaan ranskalaista sipulikeittoa 1 pussi ja kananmuna.
Lisää myös suolaa sekä mustapippuria myllystä.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Kastele kädet kylmällä vedellä ja leivo pyöreitä lihapullia uunipellille.
Paista noin 15 minuuttia.
Tarjoile aidon ruskean kastikkeen kanssa.
VINK! Mitä enemmän saat lihan koostumuksen rikki vatkaimella, sitä parempi on "purutuntuma".
Suosittelen näitä lihapullia ehdottomasti kokeilemaan sen oikean rusken kastikkeen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.