Siirry pääsisältöön

Panopasta eli halpa pastaruoka

Pastalla saattaa olla kova nimi. Panopasta oli kuitenkin kevään 2017 hitti. Legenda kertoo että on aiheuttanut kummia asioita... Pastaresepti on Halparuokakirjasta.

On helppo, maistuva ja edullinen. Kannattaa kokeilla hyvässä seurassa. Lisäsin tabascoa sekaan ja toimi hienosti.

Halparuokakirjan helmiä - panopasta. Olkaa niin hyvät kuin helppo pastakin on.

Naudan jauhelihaa 400 g
Mutti tomaaattimurskaa 1 tlk
Sipuli 1 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Timjamia
Tabascoa n. 8 tippaa
Suolaa
Mustapippuria
Parmesanraastetta
Öljyä tai voita paistamiseen
Pastaa 400 g

Silppua timjamia reilusti kulhoon ja lisää jauheliha, suolan, pippurin ja tabascon kanssa kulhoon. Sekoita todella hyvin keskenään. Leivo sopivankokoisia lihapullia. Silppua sipulit. Kuumenna pannu ja paista voin tai öljyn kanssa lihapyörykät ruskeiksi pinnoiltaan. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Kaada purkki tomaattimurskaa sekaan ja sekoita varovasti. Hauduta noin 10-15 minuuttia pienellä lämmöllä. Keitä pasta melkein kypsäksi ja kaada keitinvesi pois. Nosta keitetty pasta kastikkeen sekaan ja nostele varovasti sekaisin. Raasta parmesanjuustoa päälle.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko. Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori. Oikein lämmitettynä kalakukko on sopivan mehevää, kunnon perinneruokaa. Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa. Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa. Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua. Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen. Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuut...

Savulohisalaatti - riisi-savulohisalaatti

Savulohisalaatti on jokseenkin "retroa" syötävää. Sitä löytyi muinoin aina isoimmissa juhlissa. Oli sitten hautajaiset tai häät. Syntymäpäiväjuhlissa aina löytyi juhlapöydässä. Aivan sama mitkä juhlat oli niin kun pöytä laitettiin koreaksi, siellä oli myös kulhollinen savulohisalaattia. Vai oliko? Riisiä, savulohta ja hyvä kastike. Savulohi-riisisalaatti on ruokaisa vaihtoehto vaikka kesän juhlapöytään. Niin kauas kun itse muistan niin oli. Se riisiin tehty salaatti on erittäin ruokaisa ja helppo valmistaa. Eihän juhlista saa päästää porukkaa pois nälkäisenä tai oli jälkipuheiden paikka Esson baarissa ja seurakuntatalolla. Eivät edes panostaneet sen vertaa.... En tiedä mikä "takauma" itselleni tuli - syntyi kuitenkin varsin maukas savulohisalaatti. Kaikkitietävä Mr. Google oli hetken henkilökohtaisena avustajanani ja kohtalaisen paljon tuli erilaisia riisi-savulohisalaatti tai savulohi-riisisalaattireseptejä eteen. Pienillä muutoksilla ja raaka-aineiden ...

Savulohisalaatti

Savulohisalaatti joka on helppo ja erittäin ruokaisa. Savulohisalaatti on riisiä, katkarapua, kananmunaa ja tärkeimpänä mahtava maku. Tämän salaatin jälkeen ei jää nälkä. Helppo salaatti ja mieletön maku. Savulohisalaatti riisillä täyttää isommankin vatsan. Savulohta 300 g Riisiä 3 dl Punasipuli 1 kpl Herne-maissi-paprika 1 pss Katkarapuja 200 g Kananmunia 3 kpl Suolaa Mustapippuria Sitruunanmehua Keitä riisit kypsäksi ja jäähdytä kunnolla. Pilko punasipuli sekä lohi pieneksi.  Sulata herne-maissi-paprika ja katkaravut kunnolla.  Keitä kananmunat kypsiksi ja survo haarukalla pieneksi.  Laita kaikki kulhoon ja sekoita kunnolla keskenään.  Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla. 

Pulled Pork pasta

Helppo pastaruoka. Valmistuu nopeasti ja maistuu lihanystäville. Kaupasta saa valmiiksi pulled pork-lihaa kätevässä pakkauksessa tai käytä loput, mikäli olet itse valmistanut. Pulled pork, nyhtöpossu, nyhtöliha , revitty porsaanliha, ylikypsä porsaanliha. Aina sanotaan että sillä rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin on tälläkin pasta-aterialla - Pasta pulled pork. Tagliatelle tai vastaavaa pastaa 400 g Pulled pork-lihaa n. 300 g Valkosipulia 4 kynttä Parmesanjuustoa raastettua Korianteria 1 kourallinen Öljyä Mustapippuria Keitä pasta, runsaalla suolalla maustetussa vedessä, melkein kypsäksi.  Kuori ja pilko valkosipulit ja kuullota hetki öljyn kanssa pannulla muutama minuutti.  Lisää liha ja mikäli sinulla on jäänyt kastiketta niin lisää hieman sekaan. Jos käytät ns. marketista ostettua lihaa niin pakkauksesta löytyy. Nosta kattilasta keitinvettä n. 1 - 2 dl sekaan.  Hauduta hetki. Kaada pastan vesi pois lävikön kautta.  Lisää pulled pork-l...

Helpot lihapullat, lihapyörykät

Lihapullien kanssa voi tehdä vaikka kuinka monta eri "variaatioita". Mutta yksi varma ja helppo sekä nopea lihapullaresepti kannattaa muistaa. Todella suosittua maustamiseen oli ennen pussi rankalaista sipulikeittoa. Kunnollista jauhelihaa, pussi ranskalaista sipulikeittoa, muna ja vatkain. Siitä on helpot ja hyvät lihapullat tehty. Kulkee nimellä ranskalainen sipulikeitto ja maksaa noin 1 euron. Siinä on muuten periaatteessa kaikki mitä tarvitset. No tarvitset myös yhden kananmunan ja kunnollista jauhelihaa. Aina löytyy myös kaapista suolaa ja mustapippuria. Naudan jauhelihaa 700 g Kananmuna 1 kpl Ranskalainen sipulikeitto 1 pss Suolaa Mustapippuria     Ota jauheliha huoneenlämpöön noin 0.5 tuntia ennen kuin sekoitat sen vatkaimella.  Lisää sekaan ranskalaista sipulikeittoa 1 pussi ja kananmuna.  Lisää myös suolaa sekä mustapippuria myllystä.  Kuumenna uuni 175 asteeseen.  Kastele kädet kylmällä vedellä ja leivo pyöreitä lihapull...