Juustokakkuja on yhtä monta kuin on myös kakkujen valmistajia.
Juustokakun maustaminen on helppoa. Mascarponejuusto, kermavaahto sekä munanvalkuainen yhdessä tomusokerin kanssa tekee ihanan täytteen minkä voi maustaa aivan omien mieltymysten mukaan. Periaatteessa kakkupohja ja täyte on vakio.
Käytin tähän kakkupohjaan sen epäonnistuneen mansikkapiirakan pohjan.
Pohjan valmistaminen on todella helppoa. Tässä Kinuskikissan yksinkertainen ohje. Keksimuruja 235 grammaa ja voita 125 grammaa sulatettuna. Voin kertoa että keksi kuin keksi toimii hienosti.
Kaurakeksejä, piparkakkuja, Tuc-keksejä etc. 235 g
Voita 125 g
Kuohukermaa 2 dl
Tomusokeria 1 dl
Mascarponejuustoa 500 g
Kananmunan valkuaisia 3 kpl
Helmi-kermalikööriä 1 dl
Liivatelehtiä 4 kpl
Juustokakun maustaminen on helppoa. Mascarponejuusto, kermavaahto sekä munanvalkuainen yhdessä tomusokerin kanssa tekee ihanan täytteen minkä voi maustaa aivan omien mieltymysten mukaan. Periaatteessa kakkupohja ja täyte on vakio.
Käytin tähän kakkupohjaan sen epäonnistuneen mansikkapiirakan pohjan.
![]() |
Juustokakku, cheesecake on kaikkien kermaperseiden pelastus. Kalorimäärällä pääsee sinne Nairobiin ja takaisin, juosten. Tässä on Altian Helmi-kermalikööriä. |
Pohjan valmistaminen on todella helppoa. Tässä Kinuskikissan yksinkertainen ohje. Keksimuruja 235 grammaa ja voita 125 grammaa sulatettuna. Voin kertoa että keksi kuin keksi toimii hienosti.
Kaurakeksejä, piparkakkuja, Tuc-keksejä etc. 235 g
Voita 125 g
Kuohukermaa 2 dl
Tomusokeria 1 dl
Mascarponejuustoa 500 g
Kananmunan valkuaisia 3 kpl
Helmi-kermalikööriä 1 dl
Liivatelehtiä 4 kpl
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Murustele keksit kunnolla haarukalla tai blenderissä ja sulata voi sekaan.
Laita 24 cm halkaisijaltaan olevaan iropohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja kiristä kuori.
Voitele reunat ruokaöljyllä ja pyyhi ylimääräiset talouspaperiin.
Painele pohja tasaisesti vuokaan.
Laita jääkaappiin hetkeksi.
Vatkaa valkuainen vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri sekä mascarponejuusto.
Lisää varovasti sekoittaen valkuaisvaahto joukkoon.
Kiehauta likööri ja liota nopeasti sekoittaen livate joukkoon.
Kaada tasaisena "norona" vaahdon sekaan.
Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Kopauta lopuksi varovasti.
Raasta suklaata pinnalle.
Anna hyytyä muutama tunti.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.