Siirry pääsisältöön

Kermalikööri juustokakku

Juustokakkuja on yhtä monta kuin on myös kakkujen valmistajia.
Juustokakun maustaminen on helppoa. Mascarponejuusto, kermavaahto sekä munanvalkuainen yhdessä tomusokerin kanssa tekee ihanan täytteen minkä voi maustaa aivan omien mieltymysten mukaan. Periaatteessa kakkupohja ja täyte on vakio. 
Käytin tähän kakkupohjaan sen epäonnistuneen mansikkapiirakan pohjan.

Juustokakku, cheesecake on kaikkien kermaperseiden pelastus. Kalorimäärällä pääsee sinne Nairobiin ja takaisin, juosten. Tässä on Altian Helmi-kermalikööriä.

Pohjan valmistaminen on todella helppoa. Tässä Kinuskikissan yksinkertainen ohje. Keksimuruja 235 grammaa ja voita 125 grammaa sulatettuna. Voin kertoa että keksi kuin keksi toimii hienosti.

Kaurakeksejä, piparkakkuja, Tuc-keksejä etc. 235 g
Voita 125 g
Kuohukermaa 2 dl
Tomusokeria 1 dl
Mascarponejuustoa 500 g
Kananmunan valkuaisia 3 kpl
Helmi-kermalikööriä 1 dl
Liivatelehtiä 4 kpl

Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
Murustele keksit kunnolla haarukalla tai blenderissä ja sulata voi sekaan. 
Laita 24 cm halkaisijaltaan olevaan iropohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja kiristä kuori. 
Voitele reunat ruokaöljyllä ja pyyhi ylimääräiset talouspaperiin. 
Painele pohja tasaisesti vuokaan. 
Laita jääkaappiin hetkeksi. 
Vatkaa valkuainen vaahdoksi. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri sekä mascarponejuusto. 
Lisää varovasti sekoittaen valkuaisvaahto joukkoon. 
Kiehauta likööri ja liota nopeasti sekoittaen livate joukkoon. 
Kaada tasaisena "norona" vaahdon sekaan. 
Kaada vuokaan ja tasoita pinta. 
Kopauta lopuksi varovasti. 
Raasta suklaata pinnalle. 
Anna hyytyä muutama tunti.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko. Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori. Oikein lämmitettynä kalakukko on sopivan mehevää, kunnon perinneruokaa. Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa. Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa. Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua. Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen. Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä

Mykyrokka, Mykykeitto perinneruokaa

Ylä-Savosta saatu perinneruokaresepti. Maksaa, munuaista ja verta. Haggis on skotlantilaisilla mutta Mykyrokka on meillä. Eikä kukaan sitä pois vie. Tämä oli yllättävän hyvä ja ruokaisa annos. Kannattaa kokeilla. Myky muuten tarkoittaa taikinanyytti. Perinneruokaresepti Ylä-Savosta. Mykyrokka tai Mykykeitto - herkullisella aterialla on monta nimeä. Lihaa esim. karjalanpaistia n. 1 kg Maksaa n. 150 g Munuaista n. 100 g Puruna 500 g lohkottuna Suolaa n. 2 tl Mustapippuria kokonaisia n. 5 - 10 kpl Mykytaikina Voita 125 g Sipuli 1 kpl Verta 0.5 l Suolaa Vehnäjauhoja n. 50 g Ohrajauhoja n. 650 g Ruskista liha ja laita kiehuvaan veteen. Ryöppää sisäelimet kahteen kertaan ja huuhtele.  Lisää lihan sekaan kiehumaan.  Pienennä lämpöä liedeltä ja hauduta noin 1. 5 tuntia. Sulata voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi. Vaivaa ohrajauhot ja jäähtynyt rasva-sipuliseos vähitellen veren joukkoon.  Huomaa että taikinan pitää o

Savulohisalaatti - riisi-savulohisalaatti

Savulohisalaatti on jokseenkin "retroa" syötävää. Sitä löytyi muinoin aina isoimmissa juhlissa. Oli sitten hautajaiset tai häät. Syntymäpäiväjuhlissa aina löytyi juhlapöydässä. Aivan sama mitkä juhlat oli niin kun pöytä laitettiin koreaksi, siellä oli myös kulhollinen savulohisalaattia. Vai oliko? Riisiä, savulohta ja hyvä kastike. Savulohi-riisisalaatti on ruokaisa vaihtoehto vaikka kesän juhlapöytään. Niin kauas kun itse muistan niin oli. Se riisiin tehty salaatti on erittäin ruokaisa ja helppo valmistaa. Eihän juhlista saa päästää porukkaa pois nälkäisenä tai oli jälkipuheiden paikka Esson baarissa ja seurakuntatalolla. Eivät edes panostaneet sen vertaa.... En tiedä mikä "takauma" itselleni tuli - syntyi kuitenkin varsin maukas savulohisalaatti. Kaikkitietävä Mr. Google oli hetken henkilökohtaisena avustajanani ja kohtalaisen paljon tuli erilaisia riisi-savulohisalaatti tai savulohi-riisisalaattireseptejä eteen. Pienillä muutoksilla ja raaka-aineiden

Porsaan potkaa ja Puikula-lohkoperunat

Porsaan potka on todella hyvä lihanosa luonnollisesti porsaasta. Potka vaatii pitkän hauduttamisen mutta samalla se tekee valmistamisesta erittäin helppoa. Potka mausteliemeen ja uuniin matalahkoon lämpöön. Muista välillä valella nesteellä. Yksinkertainen on kaunista. Tässä on kunnon ruokaa bissen kanssa nautittavaksi. Haudutettua, mureaa porsaan potkaa ja Laipn puikulasta lohkoperunat. Porsaan potka laitetaan siis nahkoineen päivineen. Nahkasta sen verran että se poistetaan lopuksi, mutta suojaa rasvaa ja lihaa paistamisen aikana. Sisältä tulee ylimureaa, helposti syötävää aitoa lihaa. Porsaan potka on helppo maustaa rub-mausteseoksella. Ei kun uuniin matalalle lämmölle pitkäksi aikaa. Valmistin todella helpon kaavan mukaan ja puikulaperunoista tei lohkoperunat kaveriksi. Kastikkeeksi lorautin lihan päälle lautaselle vielä BBQ-soossia. Ai että! Porsaan potka n. 2 kg ( Mallaspossu ) Vettä 4-5 dl Poppamies rub-maustetta 5 rkl  Kuivaa potka ja laita uunivuokaan. 

Makkarakastike - ruskeakastike

Makkarakastike - ei muuten ole vaikea resepti. Tässä on jotenkin niin retroa ja liian harvoin tulee sitä valmistettua. Runkona on se oikein valmistettu ruskeakastike. Kunnolla haudutettu makkarakastike on sitä perusruokaa. Perunamuusin kanssa ja iso lasi kylmää maitoa, uuh! Makkarat on ehdottomasti ruskistettava yhdessä sipulin kanssa. Makkarakastiketta kannattaa hauduttaa kunnolla. Maku vain paranee. Kokeile myös hieman vahvemman makuisten, maustettujen makkaroiden kanssa. Mausta vasta lopuksi suolalla, koska usein makkaroissa on jo valmiiksi makua. Ja makkarakastikkeessa pitää olla makkaraa kunnolla, mistä se nimi muuten tulisi. Arkiruokaa parhaimmillaan on makkarakastike ja makaroonit. Ei ketsuppia tarvita, kastikkeessa ja makkaroissa se maku on. Makkaraa ( ihan mitä vain) 700-800 g Sipuli 1 kpl Voita paistamiseen 1 rkl Voita suurustamiseen 3 rkl Vehnäjauhoja 3 rkl Vettä 8 dl Sinappia ( Kotisinappi ) 1 rkl Suolaa Mustapippuria Pilko makkarat siivuiksi ja