Siirry pääsisältöön

Mansikkapiirakat joista tuli juustokakkupohja

Koska perunajauhot olivat ongelma. Manskikapiiraat näytti niin hyvältä, paketin kyljessä.
Tietysti taas perunajauhoja löytyi 3 pakettia kaapista. Välillä on hyvä laittaa kättä sinne hyllyn takaosaan ja katsoa mitä sieltä löytyy. Yhdessä paketissa päiväys oli jo 2 vuotta sitten eli takkaan. Palaa muuten hienosti eikä perunajauho tuki viemäreitä. Jäljelle jäi 2 pakettia. Ei kun hommiin...

Tältä niiden olisi kuulunut näyttää. Mutta jouduin lainaamaan Fazerin sivuilta kuvaa mansikkapiirakasta, koska....
Useimmat ovat varmasti maistaneet Fazerin mansikka- tai kunigatarhillolla täytettyjä marjapiirakoita. Näistä siis oli tarkoitus tulla vastaavia.
Piirakkataikina näytti yksinkertaiselta ja raakana sairaan hyvää oli. Mutta jokin meni taas reisille.

Piiraista tuli murua ja mansikkahillo "losahti" lautaselle. No, maku pääasia ja kermavaahdon kanssa oli aivan syötävää.
Nyt se vinkki - paista mielummin 14 minuuttia kuin 18-19 minuuttia. Saattaa pysyä silloin kasassa.

Tässä on miehen näkemys mansikkapiirakasta. Melkein yhtä kaunis kuin Fazerin... ja muuten murenee se kauniskin piirakka kun sitä survoo.

Voita 200 g
Sokeria 1.5 dl
Kananmuna 1 kpl
Perunajauhoja 1 dl
Vehnäjauhoja 3 dl
Leivinjauhetta 1 tl

Täytteeseen mansikka- tai vadelmahilloa

Vatkaa notkistunut voi ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää kananmuna. 
Sekoita kuivat aineet keskenään kunnolla. 
Siivilöi ja sekoita muna-sokerivaahtoon. 
Jaa taikina kahteen osaan. 
Painele taikina leivosvuokiin pohjalle ja reunoille. 
Annostele hilloa taikinavuokaan ja kaulitse kansi päälle, lopusta taikinasta. 
Painele varovasti sormilla reunoihin kiinni. 
Pistele haarukalla reikiä kanteen ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. 
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. 

VINKKI - tämä piirakkapohja on sairaan hyvä juustokakun pohjana..... Eli ei kauheen huti mene jos paistat sen melkein 20 minuuttia ja sekoitat uudelleen voin kanssa...

Kommentit

Kiinnostavimmat

Miten juhannusruoka - Mallaspossua arvotaan

Juhannus on hyvä viettää ystävien kanssa grillaillen.
Nyt olisi mahdollista saada kunnollista lihaa riittävästi yöttömään yöhön. Juhannus on vain kerran vuodessa joten ystävät, sukulaiset koolle ja grillaamaan.


Kaartilan Mallaspossulla olisi kyljyksiä. Porsaan kyljykset ovat kasvaneet hyvissä olosuhteissa Etelä-Savossa Juvalla. Nämä kyljykset ovat puhdasta, laadukasta ja kotimaista porsaanlihaa. Nämä kyljykset eivät tartu pannuun ja lisärasvaa ei tarvitse.

Näissä Mallaspossun kyljyksissä on makurasva jäljellä.

Mallaspossun porsaat syövät Saimaa Brewing Companyn olutmäskiä.

Mäski tuo porsaanlihaan makua ja on hyvä esimerkki kiertotaloudesta.

Grillissä paistamalla saat parasta porsaanlihaa kun "käristät" myös sen makurasvan. Se on kivaa naposteltavaa toivottavasti aurinkoisessa ja kuivassa juhannusyössä. Kyljykset painavat noin 250 grammaa kappale.

Näitä kyljyksiä olisi mahdollista saada 16 kappaletta juhannukseksi.

JAA KUINKA
Osallistua voit Facebookissa. Kommentoi miksi sinul…

Grillatut pekoni-banaanit ja Kariniemen mysteeriboxi

Banaani ja pekoni grillattuna.
Mahtava makupari kun banaanin makeus ja pekonin suolaisuus kohtaavat. Sopii erinomaisen hyvin grillatun broilerin kanssa.
Kokeile myös vaniljajäätelön kanssa siivutettuna. Yllätyt, oikeasti.


Muista valita banaani sieltä kovemmasta päästä niin simulle jää grillaamisen aikana hieman pelivaraa. Ihan mahtavaa lisäkeruokaa.

Banaania
Pekonia

Kuori banaanit ja leikkaa puoliksi.  Kääri pekoni tiukasti banaaninpuolikkaan ympärille.  Grillaa suoralla lämmöllä, käännellen että pekoniin tarttuu kunnolla väri.  Mikäli nautit jäätelön kanssa, siivuta terävällä veitsellä ohuita siivuja.  Nautitaan heti lämpimänä.
KARINIEMEN MYSTEERIBOXI

Mitä tänään syödään. Ööh, jotakin broileria grillattuna. Mikäli haluat kesän grillihetkiin pientä jännitystä niin valitse Kariniemen kananpojan grilliboxi. Se on varsinainen mysteerilaatikko.

Koskaan et voi tietää mitä saat. Itselläni on aina eri sisältö. Viimeksi "mysteeriboxi" antoi kaksi pientä koipipalaa ja noin 10 siipeä. Löysi…

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.


Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.

Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.

Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.

Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi…

Chili-mansikkahillo ja porsaalle glaseeraus

Porsaanlihan ja mansikan pyhä liitto, unohtamatta chiliä.
Älkää huolestuko nyt sanasta rasva, koska se on porsaanlihan paras asia.
Rasva pitää lihan "mehevänä" eli helposti syötävänä ja siinä on myös mukana maku. Sen joitakin häiritsevän rasvan saa pois vain leikkaamalla veitsellä.


Porsaan kasslerlihaa tai kyljyksiä (Mallaspossu on kova)
Rawit chiliä 10 g
Mansikoita 500 g
Hillosokeria n. 125 g
Vettä 3-4 rkl

Poista chilistä kanta sekä siemenet ja pilko pieneksi.  Puhdista mansikat ja lisää kattilaan pilkotun chilin kanssa. Lisää myös vesi ja sokeri.  Kuumenna hitaasti ja anna kiehua kaikki noin 10 minuuttia.  Laita grilliin Mallaspossun kassler tai kyljys.  Ripottele myllystä suolaa ja pippuria pinnalle.  Paista 3 minuuttia/puoli ja voitele chili-mansikkahillolla pinnat ja paista hetki nopeasti voitelun jälkeen ja kääri folioon.  Laita folionyytti sivulämpöön muutaman minuutin ajaksi.
Laita loppu hillo ilmatiiviiseen purkiin.  Hillo hyytyy jääkaapissa noin kuudessa tunnissa.  Hillo s…

Savulohisalaatti - riisi-savulohisalaatti

Savulohisalaatti on jokseenkin "retroa" syötävää.
Sitä löytyi muinoin aina isoimmissa juhlissa. Oli sitten hautajaiset tai häät. Syntymäpäiväjuhlissa aina löytyi juhlapöydässä. Aivan sama mitkä juhlat oli niin kun pöytä laitettiin koreaksi, siellä oli myös kulhollinen savulohisalaattia. Vai oliko?


Niin kauas kun itse muistan niin oli. Se riisiin tehty salaatti on erittäin ruokaisa ja helppo valmistaa. Eihän juhlista saa päästää porukkaa pois nälkäisenä tai oli jälkipuheiden paikka Esson baarissa ja seurakuntatalolla. Eivät edes panostaneet sen vertaa....

En tiedä mikä "takauma" itselleni tuli - syntyi kuitenkin varsin maukas savulohisalaatti.

Kaikkitietävä Mr. Google oli hetken henkilökohtaisena avustajanani ja kohtalaisen paljon tuli erilaisia riisi-savulohisalaatti tai savulohi-riisisalaattireseptejä eteen. Pienillä muutoksilla ja raaka-aineiden vaihteluilla tämäkin salaatti valmistuu.

Löysin kuitenkin Ruokala sivustolta yhden hyvän savulohisalaattiin sopivan res…