Croque-Monsiur on lämpimien voileipien klassikko, Ranskasta.
En tiedä mikä ja kuka oli ensin, suomalaiset lauantaimakkaran kanssa vai ranskalaiset kunnollisella palvikinkulla.
Oikea vastaus on kuitenkin Ranska - historia kertoo jo vuodesta 1910 milloin sandwish näki ensimmäisen puraisun.
Ranskalaiset vielä käyttää vahvaa juustoa, yleensä gruyèree tai vastaavaa.
Emmental, vielä Mustaleima on hyvä. Jos nyt olisi Jukolan Juuston Vintage Cheddaria, tekisin sen siihen. Vielä dijonsinappi "fiksaa" lopullisen maun.
Tässä Pariisin katukahviloiden klassikko - Croque-Monsiur - olkaa hyvä.
Maalaisleipää (Ranskanleipää)
Palvikinkkua
Dijonsinappia
Emmentaljuustoa
Voita
(suolakurkkua)
En tiedä mikä ja kuka oli ensin, suomalaiset lauantaimakkaran kanssa vai ranskalaiset kunnollisella palvikinkulla.
Oikea vastaus on kuitenkin Ranska - historia kertoo jo vuodesta 1910 milloin sandwish näki ensimmäisen puraisun.
![]() |
Croque-Monsiur - Ranskalaiset klassikko lämpimät voileivät. Dijonsinappi ja kunnollinen palviliha sekä vahvanmakuinen juusto on tässä se juttu. |
Emmental, vielä Mustaleima on hyvä. Jos nyt olisi Jukolan Juuston Vintage Cheddaria, tekisin sen siihen. Vielä dijonsinappi "fiksaa" lopullisen maun.
Tässä Pariisin katukahviloiden klassikko - Croque-Monsiur - olkaa hyvä.
Maalaisleipää (Ranskanleipää)
Palvikinkkua
Dijonsinappia
Emmentaljuustoa
Voita
(suolakurkkua)
Leikkaa leipä tasapaiksuiksi siivuiksi.
Voitele runsaalla määrällä Dijonsinapilla yksi leipä.
Taittele päälle palvikinkkua, muutama paksu siivu.
Lisää juusto. Aseta leivän toinen siivu päälle ja paina tiukasti yhteen.
Voitele päälimmäinen leipä voilla ja ripottele hieman juustoa pinnalle.
Paista pannulla, vohveliraudan kanssa, voileipägrillissä tai uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut sekä pinnassa on kaunis kullankeltainen väri.
Tarjoile tuoreen rapean salaatin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.