Carbonara, kaikkien pastaruokien klassikko valmistetaan nyt porosta.
Lapin Lihalla on kylmäsavustettua poroa rouhittuna. Löytyy yleensä markettien hyllyiltä. Tässä on muuten pastaresepti johon voisi lisätä - ei lisättyä suolaa, siis valmistumisvaiheessa.
Pastaa 500 g
Pekonia 150 g
Kylmäsavustettua pororouhetta 200 g
Valkosipulia 2 kpl
Kermaa 2 dl
Persiljaa 2 dl silputtuna
Kananmunan keltuaisia 4 kpl
Mustapippuria
Parmesanjuustoa
Poro on parasta myös pastassa. Herkullinen poropasta tyyliin pasta carbonara. |
Lapin Lihalla on kylmäsavustettua poroa rouhittuna. Löytyy yleensä markettien hyllyiltä. Tässä on muuten pastaresepti johon voisi lisätä - ei lisättyä suolaa, siis valmistumisvaiheessa.
Pastaa 500 g
Pekonia 150 g
Kylmäsavustettua pororouhetta 200 g
Valkosipulia 2 kpl
Kermaa 2 dl
Persiljaa 2 dl silputtuna
Kananmunan keltuaisia 4 kpl
Mustapippuria
Parmesanjuustoa
Pilko valkosipuli pieneksi. Pilko tai siivuta myös pekoni. Silppua tuoretta persiljaa n. 2 dl. Laita pasta kiehumaan, runsaasti suolalla maustetussa vedessä. Keitä melkein kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja säästä n. 1 dl pastan keitinvettä.
Paista pekonit omassa rasvassaan, yhdessä pilkotun valkosipulin kanssa.
Lisää pororouhe sekaan. Paista muutama minuutti. Lisää kerma ja persiljasilppu.
Keitä kastiketta hieman kasaan.
Ota keltuaiset talteen ja sekoita mustapippurin kanssa koostumus rikki. Lisää pasta ja keitinlientä kastikkeen sekä sekaan.
Nostele kunnolla sekaisin keltuaisten kanssa pastan ja kastikkeen sekaan. Lämmitä hetki nostellen. Raasta parmesania joukkoon.
Annostele lautaselle ja koristele pororouheella ja persiljalla.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.