Siirry pääsisältöön

Raikas, sitruunainen kuusenkerkkäjuoma

Kuusenkerkkäjuoma on raikas, hieman sitruunainen juhlava janonsammuttaja.
Sopii hyvin myös alkoholittomaksi vaihtoehdoksi "kilistelyyn" juhlissa. Nyt kuusenkerkät parhaimmillaan poimittavaksi.

Paras aika on poikia kuusen nuorta versoa, kuusenkerkkää touko-kesäkuun ajan jolloin ne ovat pehmeitä ja taipuisia.

Muistathan että on kysyttävä lupa maanomistajalta kerkkiä poimittaessa. Kannattaa valmistaa kerralla isompi erä. Kuusenkerkät ovat myös todellista superfoodia. Wikipedia lainaus.

Kuusenkerkkiä on perinteisesti käytetty lisäämään virtsaneritystä, hoitamaan kihtiä, reumaa, keripukkia, sappivaivoja ja vatsavaivoja, kuten liikahappoisuutta. Kuusenkerkkä sisältää antibakteerisia eteerisiä öljyjä, joiden väitetään vähentävän kehon tulehdustilaa ja edistävän liman, hien ja sapen eritystä. Kuusenkerkässä on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja.

2 litraa kuusenkerkkiä. Huuhtele kuusenkerkät kunnolla. 
Lisää kuusenkerkät 4:ään litraan kylmää vettä. 
Kaada 25 g sitruunahappoa kulhoon ja sekoita. 
Lohko 2 sitruunaa sekaan. 
Laita kattilaan kansi tai kelmu ja laita jääkaappiin 2 vrk:n ajaksi. 
Siivilöi sitruunanlohkot ja kuusenkerkät. 
Siivilöi vielä harsokankaan läpi lopullisesti kirkkaaksi. 
Valutin liemen kahvinsuodattimen läpi, sekin toimi hyvin. 
Kiehauta kirkas liemi ja lisää sokeria noin 500 g. 
Poista vaahto pinnallalta kauhalla varovasti. 
Jäähdytä kunnolla.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Shitty Dinner - hienoa huonosti

Miltä kuulostaisi hieno dinner, missä kaikki menee "reisille". Ruoka ja siihen natsaavat viinit on täydellistä makujen tykitystä. Suomen Kokkimaajoukkueen kapteenin, Kristian Vuojärven apulaisineen luoma kolmen ruokalajin gourmet-illallinen on maistuva ja kaunis kokonaisuus.

Mutta loput on jotakin aivan muuta. Kun se palvelu on täydellinen vastakohta ruoka-annoksille. Ihana tasapaino.


Shitty Dinner on juuri sitä. Niin huonoa palvelua että "morjens". Kokkikoulu Espan tiloissa järjestettävä illallinen on jäätävä kokemus. Tässä on mahtava tilaisuus hiillostaa hieman nopeasti lämpenevää puolisoa, pomoa, kaveria tai ystävää. Konsepti toimii mielestäni parhaimmin yllätyksenä.

Varaa Shitty-Dinner, osta kukkakimppu ja kutsu illalliselle. Älä mainitse Shitty-Dinneristä yhtään sen enempää. Voin kertoa että sinun dinneristä tulee hauska ja kaverisi dinneristä ikimuistoinen. Tärkeätä on pitää yllätys piilossa.

MISTÄ TÄMÄ HENKILÖKUNTA ON REVITTY
Shitty Dinnerissä on piilotettu am…

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.


Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.

Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.

Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.

Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi…

Voita polttoainetta 1000 eurolla

Haluaisitko voittaa polttoainetta 1000 € arvosta?

Kilpailu.fi sivustolla voit osallistua arvontaan ja voittaa lahjakortin.Kilpailuihin osallistuminen on täysin ilmaista etkä sitoudu mihinkään. Kilpailujen palkinnot sponsoroi yhteistyökumppanit, jotka saavat kilpailusta tietoa suomalaisista kuluttajista.Kilpailuihin osallistuminen on nyt ja aina turvallista.Kun osallistut Kilpailu.fi sivustolla arvontaan et saa mitään roskapostia. Vastaamalla muutamaan kyselyyn voit osallistua kilpailuun ja olet mukana arvonnassa.

Chili-mansikkahillo ja porsaalle glaseeraus

Porsaanlihan ja mansikan pyhä liitto, unohtamatta chiliä.
Älkää huolestuko nyt sanasta rasva, koska se on porsaanlihan paras asia.
Rasva pitää lihan "mehevänä" eli helposti syötävänä ja siinä on myös mukana maku. Sen joitakin häiritsevän rasvan saa pois vain leikkaamalla veitsellä.


Porsaan kasslerlihaa tai kyljyksiä (Mallaspossu on kova)
Rawit chiliä 10 g
Mansikoita 500 g
Hillosokeria n. 125 g
Vettä 3-4 rkl

Poista chilistä kanta sekä siemenet ja pilko pieneksi.  Puhdista mansikat ja lisää kattilaan pilkotun chilin kanssa. Lisää myös vesi ja sokeri.  Kuumenna hitaasti ja anna kiehua kaikki noin 10 minuuttia.  Laita grilliin Mallaspossun kassler tai kyljys.  Ripottele myllystä suolaa ja pippuria pinnalle.  Paista 3 minuuttia/puoli ja voitele chili-mansikkahillolla pinnat ja paista hetki nopeasti voitelun jälkeen ja kääri folioon.  Laita folionyytti sivulämpöön muutaman minuutin ajaksi.
Laita loppu hillo ilmatiiviiseen purkiin.  Hillo hyytyy jääkaapissa noin kuudessa tunnissa.  Hillo s…

Savulohisalaatti - riisi-savulohisalaatti

Savulohisalaatti on jokseenkin "retroa" syötävää.
Sitä löytyi muinoin aina isoimmissa juhlissa. Oli sitten hautajaiset tai häät. Syntymäpäiväjuhlissa aina löytyi juhlapöydässä. Aivan sama mitkä juhlat oli niin kun pöytä laitettiin koreaksi, siellä oli myös kulhollinen savulohisalaattia. Vai oliko?


Niin kauas kun itse muistan niin oli. Se riisiin tehty salaatti on erittäin ruokaisa ja helppo valmistaa. Eihän juhlista saa päästää porukkaa pois nälkäisenä tai oli jälkipuheiden paikka Esson baarissa ja seurakuntatalolla. Eivät edes panostaneet sen vertaa....

En tiedä mikä "takauma" itselleni tuli - syntyi kuitenkin varsin maukas savulohisalaatti.

Kaikkitietävä Mr. Google oli hetken henkilökohtaisena avustajanani ja kohtalaisen paljon tuli erilaisia riisi-savulohisalaatti tai savulohi-riisisalaattireseptejä eteen. Pienillä muutoksilla ja raaka-aineiden vaihteluilla tämäkin salaatti valmistuu.

Löysin kuitenkin Ruokala sivustolta yhden hyvän savulohisalaattiin sopivan res…