Sitruunarisotto on raikas, kaunis risottoruoka.
Sitruunarisotto sopii aivan sellaisenaan mutta kokeile kalaruokien tai lampaanlihan kanssa. onko se vaikea valmistaa - ei, se on yhtä helppo kuin muutkin risottoruoat. Noin 20 minuuttia, pienellä lämmöllä varovasti nostellen sekoittaen saat täydellisen, hieman valuvan risottoannoksen. Tällä ohjeella syö neljä henkilöä lisäkeruokana helposti.
Sitten vielä tuo lammas. Ei se lammas tai karitsa ole ainoastaan pääsiäisen ajan ruokaa. Tämä ateria maistuu milloin vain. Ai että mikä makujen harmonia "nyhtölampaan" ja sitruunarisoton kanssa keskenään. Katso helppo lammasresepti Kaikki äitini reseptit blogista. #sydän
Risottoriisiä 3 dl
Kasvislientä n. 9 dl (2 kasvisliemikuutiota)
Salottisipulia 2 kpl (1 pieni sipuli)
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Öljyä
Sitruuna 1 kpl
Valkoviiniä 1 dl
Kurkumaa n. 1 tl
Suolaa
Mustapippuria
(kermaa)
(persiljaa, minttua esim. koristeeksi)
Sitruunarisotto sopii aivan sellaisenaan mutta kokeile kalaruokien tai lampaanlihan kanssa. onko se vaikea valmistaa - ei, se on yhtä helppo kuin muutkin risottoruoat. Noin 20 minuuttia, pienellä lämmöllä varovasti nostellen sekoittaen saat täydellisen, hieman valuvan risottoannoksen. Tällä ohjeella syö neljä henkilöä lisäkeruokana helposti.
![]() |
Kuvan laatu ei vastaa aterian laatua. Nyhtölammas ja sitruunarisotto. Huikea ateria helposti. |
Sitten vielä tuo lammas. Ei se lammas tai karitsa ole ainoastaan pääsiäisen ajan ruokaa. Tämä ateria maistuu milloin vain. Ai että mikä makujen harmonia "nyhtölampaan" ja sitruunarisoton kanssa keskenään. Katso helppo lammasresepti Kaikki äitini reseptit blogista. #sydän
Risottoriisiä 3 dl
Kasvislientä n. 9 dl (2 kasvisliemikuutiota)
Salottisipulia 2 kpl (1 pieni sipuli)
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Öljyä
Sitruuna 1 kpl
Valkoviiniä 1 dl
Kurkumaa n. 1 tl
Suolaa
Mustapippuria
(kermaa)
(persiljaa, minttua esim. koristeeksi)
Valmista kasvisliemi. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja murskaa ne.
Kuullota hetki öljyssä ja kaada risottoriisit sekaan.
Lämmitä hetki ja lisää valkoviini.
Kun viini on imeytynyt riisiin lisää puolet liemestä.
Keitä miedolla lämmöllä, välillä puuhaarukalla varovasti sekoittaen ja lisää lientä vähän kerrallaan.
Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
Lisää kurkuma, mustapippuri sekä sitruunan kuoriraaste sekä puolet sitruunanmehusta.
Sekoita varovasti ja tarkista suola.
Lisää kermaa noin 1 dl sekä noin 1 dl parmesanraastetta.
Nostele sekaisin ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa sitruunanmehua tai kermaa.
Huomaat kyllä eron.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.