Siirry pääsisältöön

Sitruunarisotto ja huikea nyhtölammas

Sitruunarisotto on raikas, kaunis risottoruoka.
Sitruunarisotto sopii aivan sellaisenaan mutta kokeile kalaruokien tai lampaanlihan kanssa. onko se vaikea valmistaa - ei, se on yhtä helppo kuin muutkin risottoruoat. Noin 20 minuuttia, pienellä lämmöllä varovasti nostellen sekoittaen saat täydellisen, hieman valuvan risottoannoksen. Tällä ohjeella syö neljä henkilöä lisäkeruokana helposti.

Kuvan laatu ei vastaa aterian laatua. Nyhtölammas ja sitruunarisotto. Huikea ateria helposti.

Sitten vielä tuo lammas. Ei se lammas tai karitsa ole ainoastaan pääsiäisen ajan ruokaa. Tämä ateria maistuu milloin vain. Ai että mikä makujen harmonia "nyhtölampaan" ja sitruunarisoton kanssa keskenään. Katso helppo lammasresepti Kaikki äitini reseptit blogista. #sydän

Risottoriisiä 3 dl
Kasvislientä n. 9 dl (2 kasvisliemikuutiota)
Salottisipulia 2 kpl (1 pieni sipuli)
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Öljyä
Sitruuna 1 kpl
Valkoviiniä 1 dl
Kurkumaa n. 1 tl
Suolaa
Mustapippuria
(kermaa)
(persiljaa, minttua esim. koristeeksi)

Valmista kasvisliemi. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja murskaa ne. 
Kuullota hetki öljyssä ja kaada risottoriisit sekaan. 
Lämmitä hetki ja lisää valkoviini. 
Kun viini on imeytynyt riisiin lisää puolet liemestä. 
Keitä miedolla lämmöllä, välillä puuhaarukalla varovasti sekoittaen ja lisää lientä vähän kerrallaan.
Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. 
Lisää kurkuma, mustapippuri sekä sitruunan kuoriraaste sekä puolet sitruunanmehusta. 
Sekoita varovasti ja tarkista suola. 
Lisää kermaa noin 1 dl sekä noin 1 dl parmesanraastetta. 
Nostele sekaisin ja tarkista maku. 
Lisää tarvittaessa sitruunanmehua tai kermaa. 
Huomaat kyllä eron.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko. Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori. Oikein lämmitettynä kalakukko on sopivan mehevää, kunnon perinneruokaa. Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa. Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa. Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua. Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen. Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuut...

Savulohisalaatti - riisi-savulohisalaatti

Savulohisalaatti on jokseenkin "retroa" syötävää. Sitä löytyi muinoin aina isoimmissa juhlissa. Oli sitten hautajaiset tai häät. Syntymäpäiväjuhlissa aina löytyi juhlapöydässä. Aivan sama mitkä juhlat oli niin kun pöytä laitettiin koreaksi, siellä oli myös kulhollinen savulohisalaattia. Vai oliko? Riisiä, savulohta ja hyvä kastike. Savulohi-riisisalaatti on ruokaisa vaihtoehto vaikka kesän juhlapöytään. Niin kauas kun itse muistan niin oli. Se riisiin tehty salaatti on erittäin ruokaisa ja helppo valmistaa. Eihän juhlista saa päästää porukkaa pois nälkäisenä tai oli jälkipuheiden paikka Esson baarissa ja seurakuntatalolla. Eivät edes panostaneet sen vertaa.... En tiedä mikä "takauma" itselleni tuli - syntyi kuitenkin varsin maukas savulohisalaatti. Kaikkitietävä Mr. Google oli hetken henkilökohtaisena avustajanani ja kohtalaisen paljon tuli erilaisia riisi-savulohisalaatti tai savulohi-riisisalaattireseptejä eteen. Pienillä muutoksilla ja raaka-aineiden ...

Pulled Pork pasta

Helppo pastaruoka. Valmistuu nopeasti ja maistuu lihanystäville. Kaupasta saa valmiiksi pulled pork-lihaa kätevässä pakkauksessa tai käytä loput, mikäli olet itse valmistanut. Pulled pork, nyhtöpossu, nyhtöliha , revitty porsaanliha, ylikypsä porsaanliha. Aina sanotaan että sillä rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin on tälläkin pasta-aterialla - Pasta pulled pork. Tagliatelle tai vastaavaa pastaa 400 g Pulled pork-lihaa n. 300 g Valkosipulia 4 kynttä Parmesanjuustoa raastettua Korianteria 1 kourallinen Öljyä Mustapippuria Keitä pasta, runsaalla suolalla maustetussa vedessä, melkein kypsäksi.  Kuori ja pilko valkosipulit ja kuullota hetki öljyn kanssa pannulla muutama minuutti.  Lisää liha ja mikäli sinulla on jäänyt kastiketta niin lisää hieman sekaan. Jos käytät ns. marketista ostettua lihaa niin pakkauksesta löytyy. Nosta kattilasta keitinvettä n. 1 - 2 dl sekaan.  Hauduta hetki. Kaada pastan vesi pois lävikön kautta.  Lisää pulled pork-l...

Savulohisalaatti

Savulohisalaatti joka on helppo ja erittäin ruokaisa. Savulohisalaatti on riisiä, katkarapua, kananmunaa ja tärkeimpänä mahtava maku. Tämän salaatin jälkeen ei jää nälkä. Helppo salaatti ja mieletön maku. Savulohisalaatti riisillä täyttää isommankin vatsan. Savulohta 300 g Riisiä 3 dl Punasipuli 1 kpl Herne-maissi-paprika 1 pss Katkarapuja 200 g Kananmunia 3 kpl Suolaa Mustapippuria Sitruunanmehua Keitä riisit kypsäksi ja jäähdytä kunnolla. Pilko punasipuli sekä lohi pieneksi.  Sulata herne-maissi-paprika ja katkaravut kunnolla.  Keitä kananmunat kypsiksi ja survo haarukalla pieneksi.  Laita kaikki kulhoon ja sekoita kunnolla keskenään.  Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla. 

Ruokaisa kanasalaatti basilikakastikkeella

Ohrasuurimot tekevät salaatista täyteläisen. Kun esikypsennetyt ohrasuurimot maustetaan tuoreella basilikalla sekä turkkilaisesta jugurtista valmistetulla kastikkeella sekä sitruunanmehulla saamme ruokaisan salaatin. Kun salaatissa on kaikki kohdallaan niin se näyttää tältä. Jos joku olisi ottanut kunnon kuvan niin se näyttäisi vielä paremmalta. Myllyn Parhaat esikypsennettyjä ohrasuurimoita, basilika-jugurttikastike ja normaalit salaatin raaka-aineet. Lisäksi salaattia, paprikaa, kurkkua, tomaattia ja niin edelleen eli normaali helppo salaatti pilkottuna sekaan. Lopuksi grillataan broileria oikein, pintaan siivutettuna. Ohrasuurimoita 4 dl Vettä 6 dl Suolaa 0.5 tl Turkkilaista jugurttia 2 dl Basilika 1 pnt Sitruunanmehua Suolaa Mustapippuria Jääsalaattia Paprikaa Kurkkua Tomaattia Korianteria Keitä ohrasuurimot kypsäksi ja jäähdytä.  Valmista kastike.  Irrota tuoreesta basilikasta lehdet.  Lisää jugurtti sekä sitruunamehu sekä suola ja pipp...