Parsaa ja sitruunapestoa, niin raikasta ja maistuvaa.
Sitruunapesto on hyvää myös leivän päällä. Kokeile myös pestopastaan.
SITRUUNAPESTO
Basilika puntti
Sitruunanmehua 0.5 dl plus
Oliiviöljyä vajaa 1 dl
Valkosipulinkynsi
Pinjansiemeniä paahdettuna plus 1 rkl
Parmesanjuustoa
Mustapippuria
Suolaa
Sitruunapesto on hyvää myös leivän päällä. Kokeile myös pestopastaan.
![]() |
Kevään merkki on parsat kaupoissa. Kokeile parsaa ja sitruunapestoa yhdessä. |
SITRUUNAPESTO
Basilika puntti
Sitruunanmehua 0.5 dl plus
Oliiviöljyä vajaa 1 dl
Valkosipulinkynsi
Pinjansiemeniä paahdettuna plus 1 rkl
Parmesanjuustoa
Mustapippuria
Suolaa
SITRUUNAPESTO
Basilikanlehdet nypitään irti huolella kulhoon tai blenderiin.
Paahda pinjansiemenet pannulla ja lisää myös muut raaka-aineet.
Aja blenderillä tai sauvasekoittimella kaikki tasaiseksi massaksi.
Maistele ja lisää tarvittaessa sitruunamehua.
Laita hetkeksi jääkaappiin mikäli käytät myöhemmin.
SITRUUNAPESTOSSA MARINOITUA PARSAA
Parsaa puntti, 2-3 kappaletta / ruokailija esimerkiksi.
Laita runsaasti suolaa kattilaan ja anna veden kiehua.
Leikkaa parsan tyvestä noin 2 cm pois ja kuori pinta pois nuppujen alta.
Laita kiehuvaan veteen ja kolme minuuttia on hyvä.
Jäähdytä parsat nopeasti heti ja asettele lautasella vierekkäin.
Laita sitruunapestoa tasaisesti parsojen päälle ja laita jääkaappiin hetkeksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.