Munkit on tuoreena, hieman pehmeänä ja lämpimänä herkkua.
Munkkitaikina on yhtä helppoa valmistaa kuin pullataikina joten kaikki onnistuvat munkkien valmistamisessa. Munkit ovat jostain ihmeen syystä niitä Vappumunkkeja eli siman tai kuohuvan kanssa nautittavaa "sesonkikamaa" keväällä.
Munkkiohjeita on eri variaatioita, joten etsi oma suosikkisi. Valmistin rahkataikinaan herkulliset munkkirinkelit. Kohtalaisen täyteläiset ja kardemumma maistuu kivasti hieman. Ehdottomasti lämpimänä parhaat vielä jopa kylmän maidon kanssa. Resepti alla.
Katso myös taitavan Peggyn maidottomat munkit, missä on käytetty simaa.
Sitten löytyy myös useampi munkkiresepti Sarin Sweet Food O`Mine sivustolta.
Maitoa 2 dl
Maitorahkaa 250 g
Hiivaa 50 g (2 pss kuivahiivaa)
Sokeria 2 dl
Kardemumma 1 rkl
Vaniljasokeria 0.5 rkl
Kananmuna 1 kpl
Vehnäjauhoja n. 9-10 dl
Voita sulatettuna 1 dl
Kookosrasvaa tai rypsiöljyä paistamiseen
Paistaminen - ole varovainen ja pidä kattilan kansi lähellä. Sammuta liesituuletin, avaa ikkuna mielummin tuuletukseen. Mikäli rasva leimahtaa, liesituulettimessa yleensä on paljon rasvaa jolloin saattaa tulla hormipalo. Varo ettei vettä roisku kattilaan.
Rasva tulisi olla tarpeeksi kuuma, noin 180 astetta. Käytä ruokalämpömittaria tai kokeile vaalean leipäpalan kanssa. Pudota leipä rasvaan, mikäli alle minuutin aikana se ruskistuu on rasva riittävän kuuma. Nosta varovasti reikäkauhalla munkit öljyyn. Kun väri on kauniin ruskea -käännä. Valuta öljy pois ja sokeroi kauttaaltaan.
Munkkitaikina on yhtä helppoa valmistaa kuin pullataikina joten kaikki onnistuvat munkkien valmistamisessa. Munkit ovat jostain ihmeen syystä niitä Vappumunkkeja eli siman tai kuohuvan kanssa nautittavaa "sesonkikamaa" keväällä.
![]() |
Kunnollinen munkkitaikina ja sokerointi. Niistä on oikeat munkit tehty. |
Munkkiohjeita on eri variaatioita, joten etsi oma suosikkisi. Valmistin rahkataikinaan herkulliset munkkirinkelit. Kohtalaisen täyteläiset ja kardemumma maistuu kivasti hieman. Ehdottomasti lämpimänä parhaat vielä jopa kylmän maidon kanssa. Resepti alla.
Katso myös taitavan Peggyn maidottomat munkit, missä on käytetty simaa.
Sitten löytyy myös useampi munkkiresepti Sarin Sweet Food O`Mine sivustolta.
Maitoa 2 dl
Maitorahkaa 250 g
Hiivaa 50 g (2 pss kuivahiivaa)
Sokeria 2 dl
Kardemumma 1 rkl
Vaniljasokeria 0.5 rkl
Kananmuna 1 kpl
Vehnäjauhoja n. 9-10 dl
Voita sulatettuna 1 dl
Kookosrasvaa tai rypsiöljyä paistamiseen
Lämmitä maito kiehuvaksi, siirrä sivuun.
Anna hetki hieman jäähtyä ja lisää maitorahka sekä hiiva.
Sekoita kunnolla ja lisää kananmuna, kardemumma sekä sokerit.
Lisää vehnäjauhot ja vaivaa tasainen taikina käsin.
Huomaa! Vehnäjauhoja saattaa mennä noin 10 dl eli kun taikina on kiinteä lisää sulatettu voi sekaan.
Peitä taikina leiviniinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä pitkoksi.
Pilko noin 4 cm paloiksi ja pyöritä pulliksi.
Paina sormella reikä keskelle ja pyöritä hieman isommaksi.
Kohota vielä hetki liinan alla.
Paistaminen - ole varovainen ja pidä kattilan kansi lähellä. Sammuta liesituuletin, avaa ikkuna mielummin tuuletukseen. Mikäli rasva leimahtaa, liesituulettimessa yleensä on paljon rasvaa jolloin saattaa tulla hormipalo. Varo ettei vettä roisku kattilaan.
Rasva tulisi olla tarpeeksi kuuma, noin 180 astetta. Käytä ruokalämpömittaria tai kokeile vaalean leipäpalan kanssa. Pudota leipä rasvaan, mikäli alle minuutin aikana se ruskistuu on rasva riittävän kuuma. Nosta varovasti reikäkauhalla munkit öljyyn. Kun väri on kauniin ruskea -käännä. Valuta öljy pois ja sokeroi kauttaaltaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.