Martat ja helpot arkiset ruokaohjeet.
Tässä on yksi niistä monista - hiivaleipä. Tuoreena aivan mieletöntä ja seuraavanakin päivänä ihan huippua. Hiivaleipäresepti on helppo, todella helppo.
Maitoa 5 dl
Hiivaa 25 g
Suolaa 1 tl
Ruisjauhoja 3 dl
Hiivaleipäjauhoja n. 9 dl
Tässä on yksi niistä monista - hiivaleipä. Tuoreena aivan mieletöntä ja seuraavanakin päivänä ihan huippua. Hiivaleipäresepti on helppo, todella helppo.
Ilman Marttoja suomi ei söisi terveellistä safkaa. Marttojen ohjeella hiivaleipä on tehty onnistumaan. |
Hiivaa 25 g
Suolaa 1 tl
Ruisjauhoja 3 dl
Hiivaleipäjauhoja n. 9 dl
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, mielummin 42 asteiseksi.
Murenna ja liota hiiva sekaan.
Vatkaa hiiva-maitoseokseen suola ja ruisjauhot.
Alusta taikina käsin samalla jauhoja lisäten.
Jätä taikina pehmeäksi.
Kunnes taikina irtoaa kulhosta ja käsistä on koostumus sopivaa.
Kohota leivinliinan alla jotakuinkin kaksinkertaiseksi.
Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pyöreiksi limpuiksi.
Taputtele litteäksi ja kohota vielä leivinpaperin päällä.
Pistele haarukalla reikiä leipään ja paista uunin alatasolla 200 asteessa, jotakuinkin 30 minuuttia. Jäähdytä hetki liinan alla.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.