Karitsan kare ei ole ainoastaan pääsiäisruokaa.
Mutta menköön nyt siihenkin kategoriaan. Aivan mahtavaa grillattavaa myös.
Perunat, lohkoperunat maustetaan sitruunan kuoriraasteella. Tsiisus kun komppaa hienosti lampaan kanssa.
Sitruunaiset lohkoperunat on helppoa valmistaa ja se tuoksu uunista on "nannaa". Söin vastaavia perunoita Italiassa, pienessä bistrossa taannoin Cinque Terressä. Oli meinaan kova mesta. Siitä muistijäljestä se idea siis lähti.
Perunoita 1 kg (puikula on hyvä)
Sitruuna 2 kpl
Suolaa 1 tl
Mustapippuria 1 tl
Oliiviöljyä 0.5 dl
Persiljaa 1 pnt
Timjamia 1 pnt
(valkosipulia) 2 kynttä
Mutta menköön nyt siihenkin kategoriaan. Aivan mahtavaa grillattavaa myös.
Perunat, lohkoperunat maustetaan sitruunan kuoriraasteella. Tsiisus kun komppaa hienosti lampaan kanssa.
![]() |
Tältä se näyttää kun ruokaa on riittävästi sekä onnistunut. Makumuistoja kannattaa kaivaa. |
![]() |
Tässä sitruunaiset lohkoperunat ja yhden suomen taitavimman ruoka stailaajan näkemys pääsiäisen aterian "lay outista". Karitsankaretta ja ruokakuvaan loistava valotus. |
Perunoita 1 kg (puikula on hyvä)
Sitruuna 2 kpl
Suolaa 1 tl
Mustapippuria 1 tl
Oliiviöljyä 0.5 dl
Persiljaa 1 pnt
Timjamia 1 pnt
(valkosipulia) 2 kynttä
Pese perunat kunnolla ja leikkaa lohkoiksi.
Puhdista ja raasta sitruunoista kuori.
Laita perunat kulhoon ja lisää oliiviöljy, mausteet sekä sitruunan kuoriraaste.
Vatkaa kunnolla sekaisin.
Pilko persiljaa noin 2 rkl ja revi timjaminoksia sekaan.
Halutessasi murskaa muutama valkosipulinkynsi joukkoon.
Kaada kaikki uunivuokaan ja paista 200 asteessa, välillä käännellen noin 30 - 40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.