Risotto, tuo kaikkien riisiruokien Grand Mama.
Mahtava alkuruoka tai oikeasti ruokaisuuden takia pääruoka.
Käytin Mr. Google apunani ja vietin aikaa hetken jos toisenkin eli muutaman tunnin koska kuuluisa "jumi" päässäni jäi kelaamaan risottoa. Varsinkin sitä "oldschool" koulurisottoa.
Kuinka sen voisi päivittää tälle vuosituhannelle. Jätin suosiolla pois jauhelihan, mutta mikäli haluat kokeilla niin suosittelen ripottelemaan paistettua ja maustettua jauhelihaa annoksen pinnalle.
Risotto valmistuu siis aivan kuten ennenkin, kuullota sipulit öljyssä, lisää valkoviiniä ja annat imeytyä riisiin, siis risottoriisiin. Mutta se risotto valmistuu myös toisin.
Nämä ovat makuasioita kokille ja lopputuloksena myös ruokailijoille. Risoton maustaminen on vain se viimeinen silaus millä se viimeistellään eli mitä risottoa tarjoillaan.
Ruokakirjailija, toimittaja, ruokakuvaaja ja jotain maukasta blogin Mari Moilanen kävi Italiassa, Davide Bottan suositussa ravintolassa, ottamassa selvää kuinka proseccoon valmistettu risotto syntyy.
Siltä pohjalta syntyi päivitettynä herne-maissi-paprika risotto. Oli muuten hyvää....
Risottoriisiä 300 g
Kasvislientä 6 dl
Prosecco 3.5 dl
Sipuli 1 pieni
Valkosipulinkynsiä 2 kpl
Voita 1 rkl
Herne-maissi-paprika 200 g
Suolaa
Valkopippuria
Grana Padano juustoa 5 rkl
Mahtava alkuruoka tai oikeasti ruokaisuuden takia pääruoka.
Käytin Mr. Google apunani ja vietin aikaa hetken jos toisenkin eli muutaman tunnin koska kuuluisa "jumi" päässäni jäi kelaamaan risottoa. Varsinkin sitä "oldschool" koulurisottoa.
![]() |
Yellow riso. Keltainen ja niin maukas risotto herne-maissi-paprika yhdistelmästä. Sahrami antaa väriä ja makua. Pääskää jo yli niistä kouluruokamuistoista. |
Kuinka sen voisi päivittää tälle vuosituhannelle. Jätin suosiolla pois jauhelihan, mutta mikäli haluat kokeilla niin suosittelen ripottelemaan paistettua ja maustettua jauhelihaa annoksen pinnalle.
Risotto valmistuu siis aivan kuten ennenkin, kuullota sipulit öljyssä, lisää valkoviiniä ja annat imeytyä riisiin, siis risottoriisiin. Mutta se risotto valmistuu myös toisin.
![]() |
Chef Davide Bottan mukaan risootto tarvitsee vispilän puuhaarukan sijaan. Vielä riisit kuumennetaan ensin aivan sellaisenaan. |
Nämä ovat makuasioita kokille ja lopputuloksena myös ruokailijoille. Risoton maustaminen on vain se viimeinen silaus millä se viimeistellään eli mitä risottoa tarjoillaan.
Ruokakirjailija, toimittaja, ruokakuvaaja ja jotain maukasta blogin Mari Moilanen kävi Italiassa, Davide Bottan suositussa ravintolassa, ottamassa selvää kuinka proseccoon valmistettu risotto syntyy.
Siltä pohjalta syntyi päivitettynä herne-maissi-paprika risotto. Oli muuten hyvää....
![]() |
Grana Padano on hieman lievemmän makuinen juusto risottoon. Muista kuitenkin olla tarkkana sen suolan kanssa. Käytä laadukkaita raaka-aineita niin ei tule hävikkiä. |
Risottoriisiä 300 g
Kasvislientä 6 dl
Prosecco 3.5 dl
Sipuli 1 pieni
Valkosipulinkynsiä 2 kpl
Voita 1 rkl
Herne-maissi-paprika 200 g
Suolaa
Valkopippuria
Grana Padano juustoa 5 rkl
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipuli aivan pieneksi.
Kuumenna iso kattila ja kaada riisit kattilaan.
Sekoita hetki ja anna hieman riisin lämmitä.
Lisää prosecco ja sekoita varovasti vispilän kanssa.
Keitä varovasti sekoittaen noin 3 minuuttia.
Lisää pilkotut sipulit ja voi joukkoon.
Keitä pienellä lämmöllä noin 1 minuutti ja lisää kasvislientä 5 dl sekaan.
Jatka keittämistä noin 3 minuuttia ja lisää 4 rkl Grana Padanoa sekaan.
Sekoita varovasti n. 3 minuuttia.
Lisää herne-maissi-paprika sekaan sekä sahrami.
Sekoita varovasti ja hauduta vielä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Mausta valkopippurilla ja suolalla.
Koristele annos tuoreella korianterisilpulla.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.