Makkarakastike on helppo ja vieläkin herkullisempi ruoka.
Kunnolliseen suurustettuun, ruskeaan kastikkeeseen valmistettu makkarakastike on mitä parhautta. Makkarat ruskistetaan ensin kunnolla ja kastikkeen kanssa haudutetaan vielä tunti. Jotakin niin upeaa ruokaa perunamuusin tai aivan keitettyjen perunoiden kanssa.
Jauhoista makkaraa, HK:n sininen on loistava n. 600 g
Sipuli 1 kpl
Voita 1 rkl
Suolaa
Mustapippuria
Kastike:
Voita 3 rkl
Vehnäjauhoja 3 rkl
Sinappia 1 rkl
Vettä 7-8 dl
Kunnolliseen suurustettuun, ruskeaan kastikkeeseen valmistettu makkarakastike on mitä parhautta. Makkarat ruskistetaan ensin kunnolla ja kastikkeen kanssa haudutetaan vielä tunti. Jotakin niin upeaa ruokaa perunamuusin tai aivan keitettyjen perunoiden kanssa.
![]() |
Pitkään haudutettu makkarakastike on "retroruokien" parhaasta päästä. Ai että - perunamuusiin vielä kunnolla maitoa. Tällä annoksella pääsee Nairobiin ja takaisin, juosten. |
Jauhoista makkaraa, HK:n sininen on loistava n. 600 g
Sipuli 1 kpl
Voita 1 rkl
Suolaa
Mustapippuria
Kastike:
Voita 3 rkl
Vehnäjauhoja 3 rkl
Sinappia 1 rkl
Vettä 7-8 dl
Pilko makkarat peukalonpään kokoisiksi lohkoiksi.
Ruskista kunnolla hetki voin kanssa pannulla.
Lisää silputtu sipuli sekaan ja paista molempia sekoittaen hetki.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valmista kastike lisäämällä voi pannulle. K
un voi kiehuu lisää jauhot ja sekoita koko ajan.
Kun jauho-voiseos on saanut kauniin maitosuklaan värin lisää vettä pikku hiljaa.
Jatka sekoittamista ettei kastikkeeseen tule paakkuja.
Lisää sinappi ja sekoita.
Yhdistä paistetun makkaroiden ja sipulin kanssa.
Keitä, hauduta miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.