Olutta tattarin sekaan ja kunnollinen kohottaminen.
Niistä on kunnon, aidot blinit tehty. Onnistuu hienosti myös pelkästään tattarijauhoista mutta se jokin niissä vehnäjauhoissa on. Koostumus.
Blinit ovat todella täyteläisiä joten jo muutamasta letusta lähtee nälkä.
Blinit nautitaan alunperin kaviaarin, pilkotun punasipulin ja smetanan kanssa. Kaviaari on kuitenkin niin "tyyristä" ettei kenenkään lompakko sitä kestä niin mäti ajaa hienosti saman asian.
Kuohuviini sopii upeasti ruokajuomaksi. Naapurimaassa siihen kuuluu myös ehdottomasti vodkasta snapsit.
Muista valmistaa blinitaikina ajoissa. Sitä parempaa ja maukkaampaa mitä kauemmin maltat kohottaa ja antaa taikinan hakea koostumusta sekä makua.
Paista blinit keskilämmöllä että pintaan tulee kaunis väri. Voita kannattaa käyttää.
Tässä varma bliniresepti millä onnistut valmistamaan lähinnä alkuperäiset blinit.
Tattarijauhoja 3 dl
Vehnäjauhoja 2 dl
Maitoa 4 dl
Kuivahiivaa 1 pss
Kananmunan keltuaisia 3 kpl
Kananmunan valkuaisia 3 kpl
Kermaviiliä 2 dl
Voisulaa 2 rkl
Olutta 1.5 dl
Suolaa 1 tl
Niistä on kunnon, aidot blinit tehty. Onnistuu hienosti myös pelkästään tattarijauhoista mutta se jokin niissä vehnäjauhoissa on. Koostumus.
![]() |
Parhaimmat blinit valmistat kun muistat tattarijauhot ja oluen taikinaan, lisäksi annat kohota riittävän kauan aikaa. |
Blinit ovat todella täyteläisiä joten jo muutamasta letusta lähtee nälkä.
Blinit nautitaan alunperin kaviaarin, pilkotun punasipulin ja smetanan kanssa. Kaviaari on kuitenkin niin "tyyristä" ettei kenenkään lompakko sitä kestä niin mäti ajaa hienosti saman asian.
Kuohuviini sopii upeasti ruokajuomaksi. Naapurimaassa siihen kuuluu myös ehdottomasti vodkasta snapsit.
Muista valmistaa blinitaikina ajoissa. Sitä parempaa ja maukkaampaa mitä kauemmin maltat kohottaa ja antaa taikinan hakea koostumusta sekä makua.
Paista blinit keskilämmöllä että pintaan tulee kaunis väri. Voita kannattaa käyttää.
Tässä varma bliniresepti millä onnistut valmistamaan lähinnä alkuperäiset blinit.
Tattarijauhoja 3 dl
Vehnäjauhoja 2 dl
Maitoa 4 dl
Kuivahiivaa 1 pss
Kananmunan keltuaisia 3 kpl
Kananmunan valkuaisia 3 kpl
Kermaviiliä 2 dl
Voisulaa 2 rkl
Olutta 1.5 dl
Suolaa 1 tl
Sekoita jauhot keskenään kunnolla.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, mielummin noin 42 asteiseksi.
Liota hiiva maidon joukkon ja sekoita kunnolla hiiva-maitoseos jauhojen sekaan.
Laita kohoamaan vähintään 2 tunnin ajaksi leivinliinan alle.
Mikäli valmistat blinit seuraavana päivänä - kohota huoneenlämmössä aluksi 2 tuntia ja laita jääkaappiin yön yli.
Riko kananmunat ja laita keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää taikinan sekaan kermaviili, keltuaiset, suola sekä voisula.
Aja sähkövatkaimella hetki ja lisää vielä olut.
Valmista tasainen taikina ja nostele valkuaiset sekaan tasaiseksi taikinaksi.
Paista keskilämmöllä kullanruskeaksi.
Tarjoile silputun punasipulin, smetanan ja mädin kanssa.
Kokeile myös lohta tai muuta kalaa kaverina.
Koristele silputulla tillillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.