Savustettua lohta ja perunamuusi tasaiseksi survottuna, voilla maustettuna.
Hyvä lisuke aivan minkä tahansa aterian kanssa, mihin muutenkin käyttäisit muusia. Kannattaa kokeilla, yllätyt.
Perunoita 1 kg
Savulohta 300 g
Voita 2 rkl
Maitoa n. 1-2 dl
Valkopippuria
Suolaa
Hyvä lisuke aivan minkä tahansa aterian kanssa, mihin muutenkin käyttäisit muusia. Kannattaa kokeilla, yllätyt.
![]() |
Älkää antako Muumiplaten häiritä eikä huonon kuvanlaadun. Miettikää savustettua lohta ja hienoa perunamuusia. |
Perunoita 1 kg
Savulohta 300 g
Voita 2 rkl
Maitoa n. 1-2 dl
Valkopippuria
Suolaa
Kuori ja keitä perunat hieman ylikypsäksi, suolalla maustetussa vedessä.
Kaada keitinvesi pois ja lisää voi sekä valkopippuria hieman.
Lisää maito ja survo tasaiseksi muusiksi.
Puhdista savustettu lohi eli poista ruodot ja nahka.
Nostele pieniä lohipaloja muusin joukkoon ja sekoita varovasti sekaisin.
Lisää suolaa tarvittaessa.
Koristele tillisilpulla.
Voit myös puristaa hieman sitruunanmehua joukkoon.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.