Naanleipä on alkuperäisin intiasta.
Se on suosittua myös muissa aasian- ja välimeren alueen keittiöissä. Naanleipä sopii hienosti mausteisen aterian kanssa.
Naanleivän valmistamiseen kannattaa käyttää kirkastettua voita eli gheeta. Katso ohje tästä.
Maitoa 1 dl
Maustamatonta jugurttia 1 dl
Kuivahiivaa 2 tl
Sokeria 1 tl
Kananmuna 1 kpl
Suolaa 1 tl
Vehnäjauhoja 6 dl
Öljyä 1 tl
Kirkastettua voita 4 rkl
Anista kuivattuna
Se on suosittua myös muissa aasian- ja välimeren alueen keittiöissä. Naanleipä sopii hienosti mausteisen aterian kanssa.
Naanleivän valmistamiseen kannattaa käyttää kirkastettua voita eli gheeta. Katso ohje tästä.
![]() |
Naan-leipä vai Naanleipä, ihan sama kuinka se kirjoitetaan, mutta itse valmistettuna se on parasta. |
Maitoa 1 dl
Maustamatonta jugurttia 1 dl
Kuivahiivaa 2 tl
Sokeria 1 tl
Kananmuna 1 kpl
Suolaa 1 tl
Vehnäjauhoja 6 dl
Öljyä 1 tl
Kirkastettua voita 4 rkl
Anista kuivattuna
Sekoita maito sekä jugurtti keskenään kunnolla.
Kuumenna noin 42 asteiseksi ja lisää hiiva.
Lisää sokeri, kananmuna sekä suola.
Sekoita kaikki todella hyvin.
Laita kulhoon öljy sekä jauhot.
Vaivaa kunnolla taikina niin että saat kunnon sitkoisen taikinan.
Laita liinan alle, vedottomaan paikkaan kohoamaan taikina noin 1 tunnin ajaksi.
Kuumenna noin 42 asteiseksi ja lisää hiiva.
Lisää sokeri, kananmuna sekä suola.
Sekoita kaikki todella hyvin.
Laita kulhoon öljy sekä jauhot.
Vaivaa kunnolla taikina niin että saat kunnon sitkoisen taikinan.
Laita liinan alle, vedottomaan paikkaan kohoamaan taikina noin 1 tunnin ajaksi.
Pilko taikina noin kahdeksaan osaan ja kaulimella tee "epätasaisen" muotoisia ohuita leipiä. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja grillivastuksen kanssa.
Paista leivinpaperin päällä noin 2-3 minuuttia.
Voitele kirkastetulla voilla ja ripottele aniksen siemeniä päälle.
Paista leivinpaperin päällä noin 2-3 minuuttia.
Voitele kirkastetulla voilla ja ripottele aniksen siemeniä päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.