Muurinpohjaletut, muurikkaletut. Tässä resepti mahtavaan taikinaan.
Talvella se ei vaadi kuin hieman lämpöä lisää muurikkaan.
Ulkoilmassa, hyvässä seurassa paistetut muurinpohjaletut on upeaa sosiaalista ruoanlaittoa.
Aika kuluu nopeasti ja se tuoksu paistaessa herättää limakalvot.
Hieman jäähtyneenä hillon tai sokerin kanssa. Tämä taikina on erittäin hyväksi todettu ja kun ohra- ja vehnäjauhoseos on tasaiseksi vatkattu, niin paistaminenkin on helppoa. Varmasti onnistut saamaan niitä pitsireunaisia lättyjä.
Kulutusmaitoa 1 litra
Vehnäjauhoja 3 dl
Ohrajauhoja 2 dl
Kananmuna 2 kpl
Suolaa 1 tl
Voita 0.5 dl
Talvella se ei vaadi kuin hieman lämpöä lisää muurikkaan.
![]() |
Maailman parasta. Muurinpohjaletut. Muurikkapannu kuumaksi ja onnistut myös pienellä pakkasella. |
Ulkoilmassa, hyvässä seurassa paistetut muurinpohjaletut on upeaa sosiaalista ruoanlaittoa.
Aika kuluu nopeasti ja se tuoksu paistaessa herättää limakalvot.
Hieman jäähtyneenä hillon tai sokerin kanssa. Tämä taikina on erittäin hyväksi todettu ja kun ohra- ja vehnäjauhoseos on tasaiseksi vatkattu, niin paistaminenkin on helppoa. Varmasti onnistut saamaan niitä pitsireunaisia lättyjä.
Kulutusmaitoa 1 litra
Vehnäjauhoja 3 dl
Ohrajauhoja 2 dl
Kananmuna 2 kpl
Suolaa 1 tl
Voita 0.5 dl
Sekoita kananmunat ja puolet maidosta kunnolla sekaisin.
Lisää jauhot ja jatka sekoittamista.
Lisää suola ja loppu maito.
Sulata voi ja kaada sekaan.
Sekoita ja laita jääkaappiin noin 2 tunnin ajaksi. Mielummin 12 tuntia - maku vain paranee.
Kuumenna muurikkapannu tai paistinpannu nuotiolla, levitä sulanut voi tasaisesti kaikkialle ja kaada ohut kerros taikinaa.
Tarkista väri ja käännä.
Lisää jauhot ja jatka sekoittamista.
Lisää suola ja loppu maito.
Sulata voi ja kaada sekaan.
Sekoita ja laita jääkaappiin noin 2 tunnin ajaksi. Mielummin 12 tuntia - maku vain paranee.
Kuumenna muurikkapannu tai paistinpannu nuotiolla, levitä sulanut voi tasaisesti kaikkialle ja kaada ohut kerros taikinaa.
Tarkista väri ja käännä.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.