Siirry pääsisältöön

Helppo Butter Chicken

Todella helppo butter chicken resepti.
Intialainen voikana on herkkua riisin kanssa nautittuna. Sopii todella hyvin pelkästään kasvistenkin kanssa. Salaattiin kannattaa myös kokeilla. Onnistuu myös hyvin broilerin fileesuikaleiden kanssa.

Butter Chicken eli intialainen voikana on mausteista ja erittäin hyvä, mehukas kanaruoka kun valmistat sen kunnollisesta broilerin- tai kanan rintafileestä.

Itse pidän että kunnolla, pehmeäksi hautunut, siivuihin leikattu broilerin rintaliha on parasta, mehukkainta.

Se aivan tavallinen voi kelpaa myös hyvin tähän. Kirkastetun voin eli gheen-ohje.
Kirkastettua voita saattaa löytyä myös valmiina lähikaupastasi.

Sipuli 1 kpl
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Inkivääritahnaa 3 tl
Garam masalaa 2 tl
Juustokuminaa eli jeeraa 1 tl
Chili, punainen 1 kpl
Kirkastettua voita - Ghee 100 g
Suolaa vajaa 1 tl
Sokeria 0,5 tl
Kookoskermaa 4 dl
Tomaattimurskaa 400 g

Mausta broilerin rintafileet, suolalla ja mustapippurilla. 
Paista pintaan väri pannulla. 
Siivuta sopivan kokoisiksi paloiksi.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 
Kuumenna kirkastettu voi kasarissa. 
Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja kookoskerma. 
Kuumenna ja lisää broilerinpalat. 
Anna hautua/poreilla noin 8–10 minuuttia. 
Koristele tuoreella korianterilla.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.


Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.

Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.

Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.

Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi…

Pulled Pork pasta

Helppo pastaruoka. Valmistuu nopeasti ja maistuu lihanystäville. Kaupasta saa valmiiksi pulled pork-lihaa kätevässä pakkauksessa tai käytä loput, mikäli olet itse valmistanut.


Tagliatelle tai vastaavaa pastaa 400 g
Pulled pork-lihaa n. 300 g
Valkosipulia 4 kynttä
Parmesanjuustoa raastettua
Korianteria 1 kourallinen
Öljyä
Mustapippuria

Keitä pasta, runsaalla suolalla maustetussa vedessä, melkein kypsäksi.  Kuori ja pilko valkosipulit ja kuullota hetki öljyn kanssa pannulla muutama minuutti.  Lisää liha ja mikäli sinulla on jäänyt kastiketta niin lisää hieman sekaan. Jos käytät ns. marketista ostettua lihaa niin pakkauksesta löytyy. Nosta kattilasta keitinvettä n. 1 - 2 dl sekaan.  Hauduta hetki. Kaada pastan vesi pois lävikön kautta.  Lisää pulled pork-liha kastikkeineen sekaan ja nostele kunnolla sekaisin.  Raasta pinnalle parmesaani ja mausta mustapippurilla.

Mykyrokka, Mykykeitto perinneruokaa

Ylä-Savosta saatu perinneruokaresepti.
Maksaa, munuaista ja verta. Haggis on skotlantilaisilla mutta Mykyrokka on meillä. Eikä kukaan sitä pois vie.
Tämä oli yllättävän hyvä ja ruokaisa annos. Kannattaa kokeilla. Myky muuten tarkoittaa taikinanyytti.


Lihaa esim. karjalanpaistia n. 1 kg
Maksaa n. 150 g
Munuaista n. 100 g
Puruna 500 g lohkottuna
Suolaa n. 2 tl
Mustapippuria kokonaisia n. 5 - 10 kpl

Mykytaikina

Voita 125 g
Sipuli 1 kpl
Verta 0.5 l
Suolaa
Vehnäjauhoja n. 50 g
Ohrajauhoja n. 650 g

Ruskista liha ja laita kiehuvaan veteen. Ryöppää sisäelimet kahteen kertaan ja huuhtele.  Lisää lihan sekaan kiehumaan.  Pienennä lämpöä liedeltä ja hauduta noin 1. 5 tuntia.
Sulata voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi.
Vaivaa ohrajauhot ja jäähtynyt rasva-sipuliseos vähitellen veren joukkoon. 
Huomaa että taikinan pitää olla löysää.  Tee taikinasta ohuita pieniä "mykyjä".  Kun lihat ovat kypsyneet lisää sekaan lohkotut perunat ja mykyt.  Keitä noin 1…

Bataatti grillissä - helppoa ilman kikkailua

Grillattu, paahdettu bataatti. Kuulostaa niin hyvältä kuin bataatti voi olla. Bataatti on se pieni kevennys rasvaisten grilliruokien seuraksi. Yksinkertaista ja helppoa. Bataatti kypsyy grillissä täydellisen pehmeäksi, helposti syötäväksi samalla kun valmistat ja grillaat muut raaka-aineet. Niin hyvää ja helppoa.

Varaa yksi tai kaksi suurta bataattia.  Pese kylmällä vedellä.  Kääri vahvaan folioon todella tiukasti.  Mikäli käytössäsi on ohuempaa, folioi kauttaaltaan muutamaan kertaan.  Laita bataatit ritilälle grillin sivuun.  Grillaamisen aikana on sinun vain muutaman kerran käännettävä bataatteja.  Paistoaika on noin 1 tunti, jolloin bataatit ovat helposti syötäviä ja leikattavissa.  Mikäli haluat ns. al dente nosta bataatit pois noin 40 - 45 minuutin jälkeen.
Varo! Bataattikääreet ovat sitten todella kuumia. Käytä grillihanskoja tai grillipihtejä. Avaa folio, irroita haarukan ja veitsen avulla kuori ja leikkaa paloiksi. Mikäli haluat, mausta ainoastaan sormisuolalla hieman.

Ruokaisa kanasalaatti basilikakastikkeella

Ohrasuurimot tekevät salaatista täyteläisen.
Kun esikypsennetyt ohrasuurimot maustetaan tuoreella basilikalla sekä turkkilaisesta jugurtista valmistetulla kastikkeella sekä sitruunanmehulla saamme ruokaisan salaatin.


Lisäksi salaattia, paprikaa, kurkkua, tomaattia ja niin edelleen eli normaali helppo salaatti pilkottuna sekaan. Lopuksi grillataan broileria oikein, pintaan siivutettuna.

Ohrasuurimoita 4 dl
Vettä 6 dl
Suolaa 0.5 tl
Turkkilaista jugurttia 2 dl
Basilika 1 pnt
Sitruunanmehua
Suolaa
Mustapippuria
Jääsalaattia
Paprikaa
Kurkkua
Tomaattia
Korianteria

Keitä ohrasuurimot kypsäksi ja jäähdytä.  Valmista kastike.  Irrota tuoreesta basilikasta lehdet.  Lisää jugurtti sekä sitruunamehu sekä suola ja pippuri.  Aja "blenderin" tai sauvasekoittimen kanssa tasaiseksi liemeksi.  Tarkista maku.  Sekoita kypsän ohran kanssa kunnolla keskenään.  Pilko sekaan muut kasvikset. Sekoita.  Grillaa broilerinfileet, anna hetki levätä folion sisällä ja leikkaa siivuiksi pinnalle.  Koristele tuoreell…