Hasselbackan perunoilla on pitkä historia perunalisäkkeenä.
Viimepäivinä et ole voinut olla huomaamatta Hasselbackan perunoita koska mitä oudoimmasta syystä on ne joka paikassa. Itse pyrin viimeiseen asti välttämään näitä uusia ruokatrendejä. Vitsi.
En ollut koskaan aikaisemmin syönyt, ainakaan tietääkseni Hasselbackan perunoita. Ja eräänä päivänä ne olivat työn alla.
Hasselbackan perunoissa on ideana upea, kaunis ulkonäkö, paljon voita, korppujauhoja sekä kunnollista juustoa. Helppo perunaruoka ja -lisäke. Valmistuu melkein itsestään uunissa.
Hasselbackan perunoiden ulkonäköön ja kypsymiseen vaikuttaa millintarkkat viillot. Viillot vaikuttavat myös makuun. Varaa terävä veitsi ja tarkat mitat sekä herkkä käsi. Viiltojen tarkoitus on nopeuttaa kypsymistä ja voi yhdessä juuston sekä korppujauhon kanssa viimeistelee maun sekä ulkonäön.
Muuten Hasselbackan perunat ovat lähtöisin ruotsista, kuten useammat muutkin hyvät asiat suomessa.
Kylillä puhutaan että Hasselbackan perunat ovat kotoisin Ruotsista ja nimi viittaa perunan kehitelleeseen ravintolakouluun.
Ja vielä mainittakoon että ranskanperunat, perkele syrjäytti ne koska ranskanperunat olivat nopeampi valmistaa.
Suolaa 1 tl
Voita 100 g
Jukolan Juusto #aitocheddar 1 pkt
Ruiskorppujauhoja/ korppujauhoja 1 dl
Viimepäivinä et ole voinut olla huomaamatta Hasselbackan perunoita koska mitä oudoimmasta syystä on ne joka paikassa. Itse pyrin viimeiseen asti välttämään näitä uusia ruokatrendejä. Vitsi.
![]() |
Hasselbackan perunat, millilleen viiltoja sekä ruiskorppujauhoa että Jukolan Juuston cheddaria. Siinä on muuten sellainen perunalisäke että morjens. |
En ollut koskaan aikaisemmin syönyt, ainakaan tietääkseni Hasselbackan perunoita. Ja eräänä päivänä ne olivat työn alla.
Hasselbackan perunoissa on ideana upea, kaunis ulkonäkö, paljon voita, korppujauhoja sekä kunnollista juustoa. Helppo perunaruoka ja -lisäke. Valmistuu melkein itsestään uunissa.
Hasselbackan perunoiden ulkonäköön ja kypsymiseen vaikuttaa millintarkkat viillot. Viillot vaikuttavat myös makuun. Varaa terävä veitsi ja tarkat mitat sekä herkkä käsi. Viiltojen tarkoitus on nopeuttaa kypsymistä ja voi yhdessä juuston sekä korppujauhon kanssa viimeistelee maun sekä ulkonäön.
Muuten Hasselbackan perunat ovat lähtöisin ruotsista, kuten useammat muutkin hyvät asiat suomessa.
Kylillä puhutaan että Hasselbackan perunat ovat kotoisin Ruotsista ja nimi viittaa perunan kehitelleeseen ravintolakouluun.
Ja vielä mainittakoon että ranskanperunat, perkele syrjäytti ne koska ranskanperunat olivat nopeampi valmistaa.
Hasselbacka ei ole perunalajike vaan nimi tekniikalle, jolla peruna käsitellään. Aivan alun perin nimi tulee Tukholman Djurgårdenin Hasselbacken-ravintolakoululta (ja ravintolalta), jossa perunaa alettiin 1950-luvun tietämillä valmistaa uudella tavalla. Koulun oppilailta Hasselbackan peruna levisi sittemmin ruotsalaisiin ravintoloihin ja myöhemmin myös Suomeen.Perunoita 1 kg
Suolaa 1 tl
Voita 100 g
Jukolan Juusto #aitocheddar 1 pkt
Ruiskorppujauhoja/ korppujauhoja 1 dl
Kuori perunat tarkasti ja leikkaa viiltoja terävällä veitsellä muutaman millin välein, aina yli puoleenväliin asti.
Aseta viilloitetut perunat uunivuokaan vierekkäin.
Aseta viilloitetut perunat uunivuokaan vierekkäin.
Ripottele suolaa pinnalle.
Sulata voi ja kaada tasaisesti perunoiden päälle.
Raasta juusto ja lisää yhdessä korppujauhojen perunoiden päälle.
Paista uunissa, tasalämmöllä, keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Paista uunissa, tasalämmöllä, keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Tarkista kypsyys ja myös että perunat ovat kauniin kullanruskeita.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.