Voisitko kuvitella jotakin parempaa kuin uunituore pulla ja kylmä maito.
Aina voi kuvitella.. Kannattaa joskus kokeilla valmistaa pullataikina niin että varmasti onnistut ja saat kuohkeat "nisut" nautittavaksi.
Ja ihan pienenä kuriosiittina mainitsen, tämä pullaohje on sen Koko Suomi leipoo tuomarin, Mika Parviaisen ohje. Mikäli ette onnistu niin kivittäkää hänet. Itse olen vain sanansaattaja ja testaaja.
Maitoa 5 dl
Hiivaa 50 g
Kananmuna 1 kpl
Sokeria 1.5 - 2 dl
Kardemummaa 1 rkl
Vehnäjauhoja noin 1 kg ( 15-16 dl)
Voita tai margariinia 150 g
Voiteluun ja koristeeksi
Kananmuna 1 kpl
Sokeria
Mantelijauhoja
Aina voi kuvitella.. Kannattaa joskus kokeilla valmistaa pullataikina niin että varmasti onnistut ja saat kuohkeat "nisut" nautittavaksi.
Ja ihan pienenä kuriosiittina mainitsen, tämä pullaohje on sen Koko Suomi leipoo tuomarin, Mika Parviaisen ohje. Mikäli ette onnistu niin kivittäkää hänet. Itse olen vain sanansaattaja ja testaaja.
![]() |
Tässä on mennyt kaikki muu "persiilleen" paitsi voisilmäpullat. Tarkoitan nyt tuota kuvan valoitusta. |
![]() |
Fazerin vihreät kuulat uppoavat hienosti onnistuneeseen kunnolla kohonneeseen pullaan. |
Maitoa 5 dl
Hiivaa 50 g
Kananmuna 1 kpl
Sokeria 1.5 - 2 dl
Kardemummaa 1 rkl
Vehnäjauhoja noin 1 kg ( 15-16 dl)
Voita tai margariinia 150 g
Voiteluun ja koristeeksi
Kananmuna 1 kpl
Sokeria
Mantelijauhoja
Ota tarvittavat raaka-aineet huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen leipomista.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekä liuota hiiva kunnolla sekaan.
Lisää muna, sokeri ja mausteet kunnolla sekoittaen.
Lisää jauhoja vähitellen ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsillä alustaen.
Jätä muutama desilitra jauhoja talteen ja lisää vasta alustamisen loppuvaiheessa.
Lisää taikinaan pehmeä rasva ja jauhoja tarpeen mukaan.
Kunnolla alustettu taikina on pehmeä ja kimmoisa sekä irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikina puhtaalla liinalla ja anna sen kohota, lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi.
Hiero, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja anna levätä vielä noin 10 minuuttia.
Leivo taikina pieniksi pulliksi.
Nosta pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia.
Hyvin kohonnut pullataikina on pehmeä ja siihen jää sormella painaessa kuoppa.
Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelijauhetta.
Mikäli haluat voisilmäpullia niin paina sormella syvä monttu.
Lisää sokeria 1 tl ja vehnäjauhoja 0.5 tl monttuun.
Jos taas haluat "hipostella" vihreillä kuulilla niin tunge se sinne taikinaan.
Paista pullat 220 asteessa noin 10-12 minuuttia keskitasolla.
Jäähdytä hetki leivinliinan alla.
Nauti kylmän, ehdottomasti kylmän maidon kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.