Mokkapalat ne kestää vaikka ruokatrendit muuttuvat.
Todellista klassikkoherkkua ja tässä niin varma mokkapalojen ohje että kaikki onnistuvat. Taikina on itsessään jo niin "nuoltavaa" raakanakin että ole tarkkana sen "nuolijan" ja kielesi kanssa.
Vehnäjauhoja 5 dl
Kananmunia 4 kpl
Sokeria 3 dl
Maitoa 2 dl
Voita 200 g
Kaakaojauhetta 3 rkl
Leivinjauhetta 3 tl
Vaniljasokeria (vaniliinisokeria) 2 tl
Kuorrutus
Voita 50 g
Tomusokeria 1 pkt
Kahvia (erittäin vahvaa) n. 5 rkl
Kaakaojauhetta 1 rkl
Vanilja- tai vaniliinisokeria 2 tl
Todellista klassikkoherkkua ja tässä niin varma mokkapalojen ohje että kaikki onnistuvat. Taikina on itsessään jo niin "nuoltavaa" raakanakin että ole tarkkana sen "nuolijan" ja kielesi kanssa.
![]() |
Mokkapalat - tällä reseptillä onnistut varmasti. Ja luovuus kun asuu meissä. Mokkapalat ja piparkakkumuotit suoraan sanoen huutavat toisiaan. |
Vehnäjauhoja 5 dl
Kananmunia 4 kpl
Sokeria 3 dl
Maitoa 2 dl
Voita 200 g
Kaakaojauhetta 3 rkl
Leivinjauhetta 3 tl
Vaniljasokeria (vaniliinisokeria) 2 tl
Kuorrutus
Voita 50 g
Tomusokeria 1 pkt
Kahvia (erittäin vahvaa) n. 5 rkl
Kaakaojauhetta 1 rkl
Vanilja- tai vaniliinisokeria 2 tl
Sulata voi ja jäähdytä.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Lisää sekaan vuorotellen jauhoseos ja maito.
Lisää lopuksi jäähtynyt, sulanut voi.
Levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 200 asteessa tasalämmöllä noin 15 minuuttia. Tarkista taikinan kypsyys.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutuksen levittämistä.
Kuorrutukseen sulata voi ja sekoita muut raaka-aineet kunnolla sekaisin.
Lisää tarvittaessa kahvia että seos on hieman notkeaa.
Levitä tasaisesti, nopeasti kypsän mokkapalapohjan päälle.
Koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.