Kaurasämpylät ja esiteinin möläyttämänä - helevetin hyvät.
Ei ole kotona opetettu noita voimasanoja mutta komppaan kyllä muuten.
Todella helpot sämpylät ja täynnä hyvää kuitua. Kauraa ja hiivaa aluksi ja sitten vasta muut raaka-aineet. Jännästi toimii ja maut komppavat "helevetin hyvin".
Vettä 5 dl
Kuivahiivaa 1 pss
Kaurahiutaleita 5 dl
Suolaa 0.5 rkl
Siirappia 0.5 dl
Vehnäjauhoja n. 5-6 dl
Voita 50 g
Pinnalle
Vettä
Sormisuolaa
Kaurahiutaleita
Ei ole kotona opetettu noita voimasanoja mutta komppaan kyllä muuten.
Todella helpot sämpylät ja täynnä hyvää kuitua. Kauraa ja hiivaa aluksi ja sitten vasta muut raaka-aineet. Jännästi toimii ja maut komppavat "helevetin hyvin".
![]() |
Tässä on kaurasämpylät uunituoreena. Lämpimään sämpylään ei tarvita muuta kuin voita pinnalle ja lasi kylmää maitoa viereen. |
Vettä 5 dl
Kuivahiivaa 1 pss
Kaurahiutaleita 5 dl
Suolaa 0.5 rkl
Siirappia 0.5 dl
Vehnäjauhoja n. 5-6 dl
Voita 50 g
Pinnalle
Vettä
Sormisuolaa
Kaurahiutaleita
Liota hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita hiiva kunnolla ja lisää kaurahiutaleet.
Peitä leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 0.5 tuntia.
Sekoita suola ja siirappi joukkoon.
Vehnäjauhoja kannattaa lisätä jatkuvasti sekoittaen aina 5 desilitraan asti.
Lisää sulanut voi. Lisää vielä noin 0.5 dl jauhoja.
Vaivaa nyt käsin taikina sekaisin.
Laita vehnäjauhoja käsiin ja tee pyöreitä sämpylöitä, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kohota vielä noin 20 minuuttia.
Voitele kylmällä vedellä.
Ripottele päälle sormisuolaa ja kaurahiutaleita.
Pirskottele hieman vettä uunipellille.
Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tavallisessa uunissa 225 asteessa samoin. Kun pintaan tulee kaunis väri, peitä sämpylät leivinliinalla hetkeksi.
Tarjoile kylmän maidon ja voin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.