Halvajäädyke on jälleen jotakin niin helppoa valmistaa ja syödä.
Halvan yleinen nimitys arabian kielellä on jälkiruoka, mutta tahinista eli seesamitahnasta valmistettu ja marketeista löytyvä halva on se jännä juttu. Siihen vain rakastuu.
Nyt valmistin jäädykkeen halvasta. Helppoa - vatkaa ja vatkaa, murustele ja purista sekä vielä jäähdytä.
Kananmunan keltuaisia 4 kpl
Sokeria 0.75 dl
Halvaa 80 - 100 g
Vaniljasokeria 0.5 tl
Sitruunanmehua 1 rkl
Kuohukermaa 3 dl
Halvan yleinen nimitys arabian kielellä on jälkiruoka, mutta tahinista eli seesamitahnasta valmistettu ja marketeista löytyvä halva on se jännä juttu. Siihen vain rakastuu.
Nyt valmistin jäädykkeen halvasta. Helppoa - vatkaa ja vatkaa, murustele ja purista sekä vielä jäähdytä.
![]() |
Halvaa, sitruunanmehua, kananmunan keltuiaisia - jälkiruoka on helppo valmistaa. |
Kananmunan keltuaisia 4 kpl
Sokeria 0.75 dl
Halvaa 80 - 100 g
Vaniljasokeria 0.5 tl
Sitruunanmehua 1 rkl
Kuohukermaa 3 dl
Vaahdota kuumassa vesihauteessa keltuaiset ja sokeri. Käytä vatkainta, pääset helpommalla. Jäähdytä kylmällä vedellä vesihauteessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtyneeseen keltuais-sokerivaahtoon vaniljasokeri, sitruunanmehu ja sekoita.
Murustele halva ja lisää kermavaahdon ja keltuaisvaahdon kanssa keskenään, nostellen sekaisin. Vuoraa kelmulla vuoka ja kaada seos.
Laita pakastimeen noin 3-4 tunnin ajaksi. Anna hetki olla huoneenlämmössä ja kumoa tarjoiluastiaan tai muovaa palloja. Koristele tuoreella mintulla ja halvamuruilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.