Fenkoli on todella aromaattinen vihannes.
Fenkolin mukula on mitä parasta keitettynä ja soseutettuna keitoksi.
Vielä kun hieman pekonia, kermaa sekä basilikaa niin on mahtavan makuinen keittoruoka.
Fenkolia 500 g
Perunaa 300 g
Salottisipulia 2 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Kermaa 4 dl
Kasvisliemikuutio 2 kpl
Basilikaa tuoretta 1 pnt
Vettä 1 l
Suolaa
Mustapippuria
Muskottia 0.5 tl
Pekonikuutioita 200 g
Fenkolin mukula on mitä parasta keitettynä ja soseutettuna keitoksi.
Vielä kun hieman pekonia, kermaa sekä basilikaa niin on mahtavan makuinen keittoruoka.
![]() |
Salaattifenkolin mukula on todella hyvä ja maukas keittoruokaan. |
Fenkolia 500 g
Perunaa 300 g
Salottisipulia 2 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Kermaa 4 dl
Kasvisliemikuutio 2 kpl
Basilikaa tuoretta 1 pnt
Vettä 1 l
Suolaa
Mustapippuria
Muskottia 0.5 tl
Pekonikuutioita 200 g
Pilko kaikki kasvikset pieneksi.
Kuullota hetki öljyssä ensin pilkotut salottisipulit ja valkosipuli.
Lisää suola ja mustapippuri sekä pilkottu fenkoli ja perunat.
Kuullota kaikkia keskenään hetki samalla sekoittaen.
Lisää sekaan vesi, liemikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia kannen alla.
Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää kerma (2dl) ja muskotti. Pilko kourallinen basilikanlehtiä todella hienoksi silpuksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon basilika.
Paista pekonit rapeaksi pannulla.
Laita fenkolikeitto lautaselle ja lisää nokare basilikavaahtoa sekä pekonia keiton päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.