Porsaan potka on todella hyvä lihanosa luonnollisesti porsaasta.
Potka vaatii pitkän hauduttamisen mutta samalla se tekee valmistamisesta erittäin helppoa. Potka mausteliemeen ja uuniin matalahkoon lämpöön. Muista välillä valella nesteellä.
Porsaan potka laitetaan siis nahkoineen päivineen. Nahkasta sen verran että se poistetaan lopuksi, mutta suojaa rasvaa ja lihaa paistamisen aikana. Sisältä tulee ylimureaa, helposti syötävää aitoa lihaa.
Valmistin todella helpon kaavan mukaan ja puikulaperunoista tei lohkoperunat kaveriksi.
Kastikkeeksi lorautin lihan päälle lautaselle vielä BBQ-soossia. Ai että!
Porsaan potka n. 2 kg ( Mallaspossu )
Vettä 4-5 dl
Poppamies rub-maustetta 5 rkl
Puikula lohkoperunat
Puikulaperunoita 1 kg
Sipuli 1 kpl
Öljyä 3 rkl
Grillausmaustetta
Potka vaatii pitkän hauduttamisen mutta samalla se tekee valmistamisesta erittäin helppoa. Potka mausteliemeen ja uuniin matalahkoon lämpöön. Muista välillä valella nesteellä.
Yksinkertainen on kaunista. Tässä on kunnon ruokaa bissen kanssa nautittavaksi. Haudutettua, mureaa porsaan potkaa ja Laipn puikulasta lohkoperunat. |
Porsaan potka laitetaan siis nahkoineen päivineen. Nahkasta sen verran että se poistetaan lopuksi, mutta suojaa rasvaa ja lihaa paistamisen aikana. Sisältä tulee ylimureaa, helposti syötävää aitoa lihaa.
Porsaan potka on helppo maustaa rub-mausteseoksella. Ei kun uuniin matalalle lämmölle pitkäksi aikaa. |
Valmistin todella helpon kaavan mukaan ja puikulaperunoista tei lohkoperunat kaveriksi.
Kastikkeeksi lorautin lihan päälle lautaselle vielä BBQ-soossia. Ai että!
Porsaan potka n. 2 kg ( Mallaspossu )
Vettä 4-5 dl
Poppamies rub-maustetta 5 rkl
Kuivaa potka ja laita uunivuokaan.
Hiero nahkaan rub-maustetta ja kaada vesi vuokaan.
Laita uuniin 125 asteeseen ja anna kypsyä kaikessa rauhassa noin 4.5 tuntia tai niin kauan kunnes liha on helposti irroitettavissa haarukalla.
Kastele välillä liemellä.
Puikula lohkoperunat
Puikulaperunoita 1 kg
Sipuli 1 kpl
Öljyä 3 rkl
Grillausmaustetta
Pese perunat ja pilko muutamaan osaan. Pilko sipuli lohkoiksi.
Lisää öljy ja grillausmauste.
Sekoita kunnolla perunoihin ja laita uunivuokaan.
Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.
Lohkoperunat saavat olla hieman napakoita, hyvän suutuntuman takia.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.