Pekonia ja banaania yhdessä on mieletön kakku.
HK:n ruokatalon luovat kokit Sami Lamminaho ja Tero Honkaniemi valmisti tämän.
Aivan mielettömän hyvä kahvin kanssa. Pekoni ja banaani on jotakin upeeta yhdessä.
Kakkupohja
Vehnäjauhoja 4 dl
Sokeria 2 dl
Leivinjauhetta 2 tl
Suolaa 1 tl
Voita sulatettuna 150 g
Maustamatonta jogurttia 200 g
Kananmunia 2 kpl
Banaania kypsiä 3 kpl
Kuorrute
Pekonia 170 g
Pekaanipähkinöitä 50 g
Tomusokeria 3 dl
Vaniljasokeria 2 tl
Voita 50 g sulatettuna
Vettä n. 2 rkl
VINK! Kakku saa lisää makua ja koostumusta jos se saa tekeytyä jääkaapissa 1-2 vrk.
HK:n ruokatalon luovat kokit Sami Lamminaho ja Tero Honkaniemi valmisti tämän.
Aivan mielettömän hyvä kahvin kanssa. Pekoni ja banaani on jotakin upeeta yhdessä.
![]() |
Pekoni-banaanikakku on todellinen pekoninystävän makea herkku. Kuva HK. |
Kakkupohja
Vehnäjauhoja 4 dl
Sokeria 2 dl
Leivinjauhetta 2 tl
Suolaa 1 tl
Voita sulatettuna 150 g
Maustamatonta jogurttia 200 g
Kananmunia 2 kpl
Banaania kypsiä 3 kpl
Sekoita kuivat aineet kunnolla keskenään.
Murskaa banaanit kulhossa ja lisää voisula, jogurtti sekä kananmunat.
Sekoita kunnolla banaaniseos ja kuivat aineet keskenään.
Kaada seos korppujauhotettuun matalaan vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä.
Kuorrute
Pekonia 170 g
Pekaanipähkinöitä 50 g
Tomusokeria 3 dl
Vaniljasokeria 2 tl
Voita 50 g sulatettuna
Vettä n. 2 rkl
Paista pekonit kuumalla pannulla rapeaksi ja kuivata talouspaperin päällä.
Murskaa veitsellä jäähtyneet pekonit pieneksi rouheeksi.
Pilko myös pähkinät pieneksi. Sekoita muut aineet keskenään.
Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Ripottele kuorrutteen päälle pekoni-pähkinämurska.
Nauti sellaisenaan tai kokeile jäätelön kanssa.
VINK! Kakku saa lisää makua ja koostumusta jos se saa tekeytyä jääkaapissa 1-2 vrk.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.