Lihamureke on just sitä aitoa hieman "retroa"arkiruokaa.
Liian harvoin kukaan laittaa jauhelihan uuniin ja jaksaa keittää perunat kaveriksi.
Helppo arkiruoka, mikä varmasti vie nälän sekä kaikki onnistuu tämän perinneruoan kanssa.
Lihamureke on myös helppo "tuunata" aivan omaan makumaailmaan sopivaksi. Sen voi täyttää vaikka juustolla, pekonilla tai jotkut hurjat leipoo herne-maissi-paprikaseoksen murekkeen sisään.
Lihamureke
Jauhelihaa 800 g
Kermaviiliä 2 dl
Korppujauhoja n. 0.5 dl
Kananmuna 1 kpl
Sipulikeittopussi 1 kpl
Tacomaustetta 0.5 pussi
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Provencen yrttiseosta
Kermaa n. 2 dl
Liian harvoin kukaan laittaa jauhelihan uuniin ja jaksaa keittää perunat kaveriksi.
Helppo arkiruoka, mikä varmasti vie nälän sekä kaikki onnistuu tämän perinneruoan kanssa.
![]() |
Lihamureke, jauhelihamureke - ylivaloittunut kuva ei haittaa sitä makua. Kunnollista, rehellistä perusruokaa, ilman turhia kikkailuja. |
Lihamureke on myös helppo "tuunata" aivan omaan makumaailmaan sopivaksi. Sen voi täyttää vaikka juustolla, pekonilla tai jotkut hurjat leipoo herne-maissi-paprikaseoksen murekkeen sisään.
Lihamureke
Jauhelihaa 800 g
Kermaviiliä 2 dl
Korppujauhoja n. 0.5 dl
Kananmuna 1 kpl
Sipulikeittopussi 1 kpl
Tacomaustetta 0.5 pussi
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Provencen yrttiseosta
Kermaa n. 2 dl
Sekoita kermaviili sekä korppujauhot keskenään ja anna turvota noin 5 minuuttia.
Lisää jauhelihat ja muut raaka-aineet sekaan.
Sekoita kunnolla keskenään.
VINK! Käytä sähkövatkainta, niin saat jauhelihan syyt rikki kunnolla, näin koostumus paranee. Muovaa pitkulainen mureke.
Rasvaa uunivuoka ja aseta mureke vuokaan.
Kaada kermaa päälle.
Laita uuniin 150 asteeseen noin 1 tunnin ajaksi.
Voitele välillä kermalla.
Anna murekkeen levätä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.