Meukow konjakilla liekitetyt porsaanposket ja juustoiset valkosipuliperunat.
Porsaanposkia kannattaa kysyä kauppiaalta. On sitkeätä mutta hyvää lihanosaa aluksi. Kunnolla, pitkään haudutettuna posket ovat niin mureaa että ei veistä eikä hampaita tarvitse lihaan lainkaan.
Helppoa valmistaa. Valkosipuliperunat samoin valmistuu melkein itsestään. Ja lopputulos on pienellä vaivalla huikea annos.
Porsaanposket
Porsaanposkia 2-3 ruokailija
Vettä 2 l
Poppamies Mexican rub mausteseosta 4 rkl (tai vastaavaa)
Sinappijauhoa
Tomusokeria
Kermaa
Meukow-konjakkia tai vastaavaa
Valkosipuliperunat
Valkosipuliperunat
Perunoita 1 kg
Valkosipulinkynsiä 4-5 kpl
Kermaa 4 dl
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
(Jukolan Juuston Valkosipuli-Cheddaria 1 pkt)
Juustoraastetta
Kuori ja pilko perunat siivuiksi tai pieneksi lohkoiksi. Murskaa valkosipulinkynnet aivan pieneksi. Laita kulhoon perunat, valkosipulimurska, suola, pippurit ja raastettu Chili-Cheddar sekä kerma. Sekoita nostellen kaikki kunnolla sekaisin. Voitele uunivuoka ja kaada kaikki vuokaan. Laita juustoraastetta pinnalle, esim. mozzarella raastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50-60 minuuttia uunin keskitasolla. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
Porsaanposkia kannattaa kysyä kauppiaalta. On sitkeätä mutta hyvää lihanosaa aluksi. Kunnolla, pitkään haudutettuna posket ovat niin mureaa että ei veistä eikä hampaita tarvitse lihaan lainkaan.
Helppoa valmistaa. Valkosipuliperunat samoin valmistuu melkein itsestään. Ja lopputulos on pienellä vaivalla huikea annos.
![]() |
Helppo ateria syntyy helposti. Pitkään haudutetut ja liekitetyt porsaanposket ja valkosipuliperunat. Posket Mallaspossua ja Jukolan Juuston Chili-Cheddar maustaa perunat. |
Porsaanposket
Porsaanposkia 2-3 ruokailija
Vettä 2 l
Poppamies Mexican rub mausteseosta 4 rkl (tai vastaavaa)
Sinappijauhoa
Tomusokeria
Kermaa
Meukow-konjakkia tai vastaavaa
![]() |
Porsaanposkien kalvot on helppo poistaa lihasta. |
Poista kalvot porsaanposkista. Laita pataan vesi ja rub-mausteseos.
Ruskista lihat voin kanssa pannulla.
Siirrä pataan ja hauduta miedolla lämmöllä noin 3.5 - 4 tuntia.
Nosta lihat varovasti lautaselle.
Kuumenna teräs- tai valurautapannu liedellä ja nosta varovasti porsaanposket pannulle.
Ripottele sinappijauhoa ja tomusokeria lihan päälle ja pirskottele konjakkia pinnalle.
Sytytä heti palamaan kunnes liekki on hiipunut lisää hieman kermaa pinnalle.
Kiehauta ja nosta lihat lautaselle.
HUOM! Sammuta liesituuletin ja siirrä päätä sivuun sytyttäessä.
Valkosipuliperunat
Valkosipuliperunat
Perunoita 1 kg
Valkosipulinkynsiä 4-5 kpl
Kermaa 4 dl
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
(Jukolan Juuston Valkosipuli-Cheddaria 1 pkt)
Juustoraastetta
Kuori ja pilko perunat siivuiksi tai pieneksi lohkoiksi. Murskaa valkosipulinkynnet aivan pieneksi. Laita kulhoon perunat, valkosipulimurska, suola, pippurit ja raastettu Chili-Cheddar sekä kerma. Sekoita nostellen kaikki kunnolla sekaisin. Voitele uunivuoka ja kaada kaikki vuokaan. Laita juustoraastetta pinnalle, esim. mozzarella raastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50-60 minuuttia uunin keskitasolla. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.