Siirry pääsisältöön

Liekitetyt porsaanposket ja valkosipuliperunat

Meukow konjakilla liekitetyt porsaanposket ja juustoiset valkosipuliperunat.
Porsaanposkia kannattaa kysyä kauppiaalta. On sitkeätä mutta hyvää lihanosaa aluksi. Kunnolla, pitkään haudutettuna posket ovat niin mureaa että ei veistä eikä hampaita tarvitse lihaan lainkaan.

Helppoa valmistaa. Valkosipuliperunat samoin valmistuu melkein itsestään. Ja lopputulos on pienellä vaivalla huikea annos.

Helppo ateria syntyy helposti. Pitkään haudutetut ja liekitetyt porsaanposket ja valkosipuliperunat. Posket Mallaspossua ja Jukolan Juuston Chili-Cheddar maustaa perunat.

Porsaanposket

Porsaanposkia 2-3 ruokailija
Vettä 2 l
Poppamies Mexican rub mausteseosta 4 rkl (tai vastaavaa)
Sinappijauhoa
Tomusokeria
Kermaa
Meukow-konjakkia tai vastaavaa

Porsaanposkien kalvot on helppo poistaa lihasta.

Poista kalvot porsaanposkista. Laita pataan vesi ja rub-mausteseos. 
Ruskista lihat voin kanssa pannulla. 
Siirrä pataan ja hauduta miedolla lämmöllä noin 3.5 - 4 tuntia.
Nosta lihat varovasti lautaselle. 
Kuumenna teräs- tai valurautapannu liedellä ja nosta varovasti porsaanposket pannulle. 
Ripottele sinappijauhoa ja tomusokeria lihan päälle ja pirskottele konjakkia pinnalle. 
Sytytä heti palamaan kunnes liekki on hiipunut lisää hieman kermaa pinnalle. 
Kiehauta ja nosta lihat lautaselle. 
HUOM! Sammuta liesituuletin ja siirrä päätä sivuun sytyttäessä.

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat
Perunoita 1 kg
Valkosipulinkynsiä 4-5 kpl
Kermaa 4 dl
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
(Jukolan Juuston Valkosipuli-Cheddaria 1 pkt)
Juustoraastetta
Kuori ja pilko perunat siivuiksi tai pieneksi lohkoiksi. Murskaa valkosipulinkynnet aivan pieneksi. Laita kulhoon perunat, valkosipulimurska, suola, pippurit ja raastettu Chili-Cheddar sekä kerma. Sekoita nostellen kaikki kunnolla sekaisin. Voitele uunivuoka ja kaada kaikki vuokaan. Laita juustoraastetta pinnalle, esim. mozzarella raastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50-60 minuuttia uunin keskitasolla. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Shitty Dinner - hienoa huonosti

Miltä kuulostaisi hieno dinner, missä kaikki menee "reisille". Ruoka ja siihen natsaavat viinit on täydellistä makujen tykitystä. Suomen Kokkimaajoukkueen kapteenin, Kristian Vuojärven apulaisineen luoma kolmen ruokalajin gourmet-illallinen on maistuva ja kaunis kokonaisuus.

Mutta loput on jotakin aivan muuta. Kun se palvelu on täydellinen vastakohta ruoka-annoksille. Ihana tasapaino.


Shitty Dinner on juuri sitä. Niin huonoa palvelua että "morjens". Kokkikoulu Espan tiloissa järjestettävä illallinen on jäätävä kokemus. Tässä on mahtava tilaisuus hiillostaa hieman nopeasti lämpenevää puolisoa, pomoa, kaveria tai ystävää. Konsepti toimii mielestäni parhaimmin yllätyksenä.

Varaa Shitty-Dinner, osta kukkakimppu ja kutsu illalliselle. Älä mainitse Shitty-Dinneristä yhtään sen enempää. Voin kertoa että sinun dinneristä tulee hauska ja kaverisi dinneristä ikimuistoinen. Tärkeätä on pitää yllätys piilossa.

MISTÄ TÄMÄ HENKILÖKUNTA ON REVITTY
Shitty Dinnerissä on piilotettu am…

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.


Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.

Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.

Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.

Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi…

Voita polttoainetta 1000 eurolla

Haluaisitko voittaa polttoainetta 1000 € arvosta?

Kilpailu.fi sivustolla voit osallistua arvontaan ja voittaa lahjakortin.Kilpailuihin osallistuminen on täysin ilmaista etkä sitoudu mihinkään. Kilpailujen palkinnot sponsoroi yhteistyökumppanit, jotka saavat kilpailusta tietoa suomalaisista kuluttajista.Kilpailuihin osallistuminen on nyt ja aina turvallista.Kun osallistut Kilpailu.fi sivustolla arvontaan et saa mitään roskapostia. Vastaamalla muutamaan kyselyyn voit osallistua kilpailuun ja olet mukana arvonnassa.

Chili-mansikkahillo ja porsaalle glaseeraus

Porsaanlihan ja mansikan pyhä liitto, unohtamatta chiliä.
Älkää huolestuko nyt sanasta rasva, koska se on porsaanlihan paras asia.
Rasva pitää lihan "mehevänä" eli helposti syötävänä ja siinä on myös mukana maku. Sen joitakin häiritsevän rasvan saa pois vain leikkaamalla veitsellä.


Porsaan kasslerlihaa tai kyljyksiä (Mallaspossu on kova)
Rawit chiliä 10 g
Mansikoita 500 g
Hillosokeria n. 125 g
Vettä 3-4 rkl

Poista chilistä kanta sekä siemenet ja pilko pieneksi.  Puhdista mansikat ja lisää kattilaan pilkotun chilin kanssa. Lisää myös vesi ja sokeri.  Kuumenna hitaasti ja anna kiehua kaikki noin 10 minuuttia.  Laita grilliin Mallaspossun kassler tai kyljys.  Ripottele myllystä suolaa ja pippuria pinnalle.  Paista 3 minuuttia/puoli ja voitele chili-mansikkahillolla pinnat ja paista hetki nopeasti voitelun jälkeen ja kääri folioon.  Laita folionyytti sivulämpöön muutaman minuutin ajaksi.
Laita loppu hillo ilmatiiviiseen purkiin.  Hillo hyytyy jääkaapissa noin kuudessa tunnissa.  Hillo s…

Savulohisalaatti - riisi-savulohisalaatti

Savulohisalaatti on jokseenkin "retroa" syötävää.
Sitä löytyi muinoin aina isoimmissa juhlissa. Oli sitten hautajaiset tai häät. Syntymäpäiväjuhlissa aina löytyi juhlapöydässä. Aivan sama mitkä juhlat oli niin kun pöytä laitettiin koreaksi, siellä oli myös kulhollinen savulohisalaattia. Vai oliko?


Niin kauas kun itse muistan niin oli. Se riisiin tehty salaatti on erittäin ruokaisa ja helppo valmistaa. Eihän juhlista saa päästää porukkaa pois nälkäisenä tai oli jälkipuheiden paikka Esson baarissa ja seurakuntatalolla. Eivät edes panostaneet sen vertaa....

En tiedä mikä "takauma" itselleni tuli - syntyi kuitenkin varsin maukas savulohisalaatti.

Kaikkitietävä Mr. Google oli hetken henkilökohtaisena avustajanani ja kohtalaisen paljon tuli erilaisia riisi-savulohisalaatti tai savulohi-riisisalaattireseptejä eteen. Pienillä muutoksilla ja raaka-aineiden vaihteluilla tämäkin salaatti valmistuu.

Löysin kuitenkin Ruokala sivustolta yhden hyvän savulohisalaattiin sopivan res…