Korianterilla maustettu risotto sopii hienosti lisäkkeeksi tai alkuruokana.
Todella miellyttävän makuinen risottoruoka. Helppo valmistaa ja syödä.
Korianteria, tuoretta 1 pnt
Risottoriisiä n. 4 dl
Kasvislientä 8 dl
Valkoviiniä 1 dl
Valkosipulinkynsiä 4 kpl
Kermaa n. 1 dl
Suolaa (tarvittaessa)
Öljyä
Pecorino- tai parmesanjuusto
Todella miellyttävän makuinen risottoruoka. Helppo valmistaa ja syödä.
![]() |
Korianteririsotto hurmaa hänet kuka saa sen syödäkseen. |
Korianteria, tuoretta 1 pnt
Risottoriisiä n. 4 dl
Kasvislientä 8 dl
Valkoviiniä 1 dl
Valkosipulinkynsiä 4 kpl
Kermaa n. 1 dl
Suolaa (tarvittaessa)
Öljyä
Pecorino- tai parmesanjuusto
Valmista kasvisliemi esimerkiksi liuottamalla kiehuvaan veteen 2 kasvisliemikuutiota.
Pilko tuoretta korianteria 1 puntti aivan pieneksi. Pilko myös valkosipulinkynnet.
Kuullota öljyssä valkosipulit ja noin 3 rkl korianterisilppua. Lisää sekaan hieman riisiä.
Kun riisit ovat imeytyneet öljyyn, lisää valkoviini. Anna porista hetki.
Lisää kasvislientä ja riisiä vuorotellen eli käytännössä kunnes riisit ovat imeneet nesteen, lisää molempia. Älä sekoita vaan nostele varovasti puukauhalla/-lastalla.
Kun riisien koostumus on hyvä lisää kerma sekä juusto sekaan.
Nostele varovasti sekaisin ja tarkista maku sekä koostumus.
Risoton kuuluisi olla al`dente sekä hieman notkean puuromaista.
Lisää kasvislientä tarvittaessa.
Mausta lopuksi korianterisilpulla ja pecorinojuustolla.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.