Kantarellirisotto on sellaista satokauden herkkua että tartu kiinni.
Tässä on yksi herkullinen kantarelliresepti.
Sama risottoresepti kelpaa hyvin myös muille sienille - suppilovahvero, tatti esimerkiksi.
Suppilovahveroita n. 300 g tai muita sieniä
Sipuli 1 kpl
Voita 2 rkl
Valkoviiniä 1 dl
Vettä n. 8 dl
Kasvisliemikuutioita 2
Risottoriisiä n. 4 dl
Rucola-pesto tuorejuustoa n. 100 g (Apetina)
Tässä on yksi herkullinen kantarelliresepti.
Sama risottoresepti kelpaa hyvin myös muille sienille - suppilovahvero, tatti esimerkiksi.
![]() |
Kanttarellirisotto vie järjen hetkeksi. Kokeile sienikauden herkkua. |
Suppilovahveroita n. 300 g tai muita sieniä
Sipuli 1 kpl
Voita 2 rkl
Valkoviiniä 1 dl
Vettä n. 8 dl
Kasvisliemikuutioita 2
Risottoriisiä n. 4 dl
Rucola-pesto tuorejuustoa n. 100 g (Apetina)
Valmista kasvisliemi lisäämällä 2 kasvisliemikuutiota, kahdeksaan dl:ään kiehuvaa vettä.
Pilko sipuli ja kuullota voin kanssa.
Lisää sekaan puhdistetut, huudellut ja pilkotut kantarellit/sienet.
Lisää valkoviini sekaan ja desilitra riisiä.
Kun riisit on imeytynyt nesteen sekaan lisää loput kasvisliemestä ja riisit.
Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Lisää lopuksi hieman suolaa tarvittaessa ja sekä Apetina rucola-pesto tuorejuustoa noin 100 grammaa.
Sekoita varovasti puukauhalla ja kunnes juusto on sulanut, asettele tarjolle.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.