Fenkoli eli fenell ja porkkana eli carrot on mahtava makupari.
Toinen antaa sitä makeutta ja laittaisin fenkolin osa-aika happamaan kategoriaan. Puskee läpi anis.
Vielä kun kerma ja suolainen pekoni kohtaavat samassa keitossa niin eikös ne ole melkein kaikille makuaisteille jotakin. Kasviskeittoa kuitenkin.
Jotkut saattavat huutaa lisää makeutta - hei vastaus teille, kun tarpeeksi hyvin öljyssä polttamatta haudutatte sipulin niin sieltä löytyy.
Fenkolia n. 500 g
Porkkanaa n. 400 g
Sipuli 1 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Kasvislientä 8 dl
Kermaa 2 dl
Suolaa tarvittaessa
Öljyä kuullottamiseen
Valkopippuria 0.5 tl
Muskottia jauhettuna alle 0.5 tl
Toinen antaa sitä makeutta ja laittaisin fenkolin osa-aika happamaan kategoriaan. Puskee läpi anis.
![]() |
Porkkanaa ja fenkolia sekä kermaa. Kunnollinen terä sauvasekoittimeen ja ihana keitto on edessäsi. |
Vielä kun kerma ja suolainen pekoni kohtaavat samassa keitossa niin eikös ne ole melkein kaikille makuaisteille jotakin. Kasviskeittoa kuitenkin.
Jotkut saattavat huutaa lisää makeutta - hei vastaus teille, kun tarpeeksi hyvin öljyssä polttamatta haudutatte sipulin niin sieltä löytyy.
Fenkolia n. 500 g
Porkkanaa n. 400 g
Sipuli 1 kpl
Valkosipulia 3 kynttä
Kasvislientä 8 dl
Kermaa 2 dl
Suolaa tarvittaessa
Öljyä kuullottamiseen
Valkopippuria 0.5 tl
Muskottia jauhettuna alle 0.5 tl
Kuori ja pilko fenkolit ja porkkanat. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä noin 5 minuuttia pienellä lämmöllä. Lisää fenkoli ja porkkanat. Kuullota vielä hetki ja lisää kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Lisää muskotti ja valkopippuri sekä aja sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää kerma ja kiehauta. Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita vielä sekoittimella kuohkeaksi. Paista pekonisiivut rapeaksi ja irroita talouspaperin avulla vielä loput rasvat painellen. Pilko pekoni rouheaksi ja annostele keiton päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.