Satokauden päätteeksi syyssalaatti maustetaan homejuustolla.
Valmistetaan vielä maukas vinegrette puolukasta ja vehnäoluesta on upea salaatti valmis.
Salaatteja eri laatuja
Luumuja 3-4 kpl
Sinihomejuustoa 200 g
Saksanpähkinöitä reilu kourallinen
Puolukka-vehnäolutvinegrette
Puolukoita survottuna 1 dl
Vehnäolutta 1 dl
Ruokosokeria 2 rkl
Balsamicoa 1 rkl
Oliiviöljyä 2 rkl
Suolaa
Mustapippuria
Valmistetaan vielä maukas vinegrette puolukasta ja vehnäoluesta on upea salaatti valmis.
![]() |
Aurajuustoa pintaan ja puolukoista sekä vehnäoluesta vinegrette. |
Salaatteja eri laatuja
Luumuja 3-4 kpl
Sinihomejuustoa 200 g
Saksanpähkinöitä reilu kourallinen
Puolukka-vehnäolutvinegrette
Puolukoita survottuna 1 dl
Vehnäolutta 1 dl
Ruokosokeria 2 rkl
Balsamicoa 1 rkl
Oliiviöljyä 2 rkl
Suolaa
Mustapippuria
Sekoita kaikki vinegretin ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Revi salaatti pieneksi.
Halkaise ja poista kivet luumuista.
Murustele sinihomejuustoa salaatin ja luumujen sekaan.
Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannullla hetki ja jäähdytä.
Pirskottele salaatin päälle puolukka-olutvinegretteä.
Lisää paahdetut saksanpähkinät ja nostele salaatti sekaisin.
Tarjoile tureen rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.