Speltti ja punajuuri valmistettu risotoksi.
Sitä parempi soppa keittokirjasta, Moilasen Mari kertoi keittokirjassaan annoksesta näin:
Punajuuria 3 isoa
Salottisipuli 1 pieni
Oliiviöljyä n. 2 rkl
Spelttisuurimoita 1.5 dl
Valkoviiniä 1 dl
Kasvislientä n. 8 dl fondista
Voita 25 g eli iso lusikallinen
Pecorinojuustoa n. 125 g tai kunnollista parmesania
Yrttiä tai esim. Vuonankaalia koristeluun
![]() |
Kauniin värinen ja erittäin terveellinen ja maukas risotto syntyy spelttisuurimoista ja punajuuresta. |
Risotto punajuuresta ja speltistä vetää hiljaiseksi. Ei tohdi puhua, mutta kun on niin hurmaantunut.Laitetaan nyt kuitenkin kategoriaan, risotto.
Punajuuria 3 isoa
Salottisipuli 1 pieni
Oliiviöljyä n. 2 rkl
Spelttisuurimoita 1.5 dl
Valkoviiniä 1 dl
Kasvislientä n. 8 dl fondista
Voita 25 g eli iso lusikallinen
Pecorinojuustoa n. 125 g tai kunnollista parmesania
Yrttiä tai esim. Vuonankaalia koristeluun
Esivalmistele punajuuret. Tässä nyt on punajuurien kanssa kaksi tai kolme tapaa. Oikase ja osta esikypsennettyjä. Voit myös itse keittää melkein kypsäksi tai paahda ne 200 asteisessa uunissa.
Ohjeen mukaan kuorimaveitsellä kuori pois, lohko neljään osaan ja leivinpaperin päälle uuniin. Suolaa ja oliiviöljyä hieman pinnalle, sekoita. Paahda uunissa kypsäksi noin 30-45 minuuttia. Valmista kasvisliemi. Pilko sipuli ja kuullota pienessä määrässä öljyn kanssa. Lisää spelttijyvät, sekoita ja lisää valkoviini sekä iso loraus kasvislientä. Jatka näin aina lisäten pieni määrä kerrallaan kasvislientä, kun on imeytynyt spelttiin. Jatka noin 0.5 tuntia eli kasvisliemi on loppunut ja speltti on pienellä tuntumalla pureksittavissa. Lisää raastettu punajuuri, juusto ja voi. Sekoita liedellä kaikki sekaisin. Koristele yrteillä ja annostele lautaselle.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.