Ravintola Trattoria Tampereella, nykyisin Trattoria Tammerin puisto. Sieltä on lähtöisin tämä perusrisoton runko. Tässä on yksi risotto-ohje mikä kannattaa myös "korvamerkitä".
Kanalientä n. 1 l
Risottoriisiä 400 g
Salottisipulia 30 g
Valkosipulia 10 g
Oliiviöljyä 1 dl
Kuivattua timjamia 2 tl
Tuoretta basilikaa 1 dl
Valkopippuria 2 tl
Voita 2 rkl
Parmesanjuustoa
Kanalientä n. 1 l
Risottoriisiä 400 g
Salottisipulia 30 g
Valkosipulia 10 g
Oliiviöljyä 1 dl
Kuivattua timjamia 2 tl
Tuoretta basilikaa 1 dl
Valkopippuria 2 tl
Voita 2 rkl
Parmesanjuustoa
Valmista kanaliemi.
Pilko salottisipuli ja valkosipulinkynnet todella pieneksi. Kuullota oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää oliiviöljyä 1 dl ja kuumenna.
Lisää 400 grammaa kunnollista risottoriisiä sekaan.
Kun riisit ovat imeytyneet öljyyn, lisää vähän kerrallaan kiehuvaa kanalientä sekaan.
Toista loppuun asti. Aina kun riisit on imenyt, lisää kanalientä.
Lisää kuivattu timjami. Lisää myös pilkottu basilika. Mausta valkopippurilla ja ripaus suolaa sekaan. Lisää vielä voi ja nostele kaikki varovasti sekaisin.
Riisin kuuluu olla kivasti narskahtavaa sekä koostumuksen hitaasti valuva.
Viimeistele parmesan raasteella.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.