Limerisotto on sellaisenaan hieno, raikas risotto.
Suosittelen kokeilemaan lampaanlihan kanssa.
Risottoriisiä n. 4 dl
Kasvislientä n. 7 dl
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Sipuli 1 kpl
Öljyä n. 1 rkl
Lime 2 kpl
Suolaa
Mustapippuria
Valkoviiniä 1 dl
Minttua 1 pnt
Yrtti tuorejuustoa ( n. 2 rkl ) #Valio
Suosittelen kokeilemaan lampaanlihan kanssa.
![]() |
Raikas limerisotto sopii esimerkiksi broileri- tai lammasruokien kanssa. |
Risottoriisiä n. 4 dl
Kasvislientä n. 7 dl
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Sipuli 1 kpl
Öljyä n. 1 rkl
Lime 2 kpl
Suolaa
Mustapippuria
Valkoviiniä 1 dl
Minttua 1 pnt
Yrtti tuorejuustoa ( n. 2 rkl ) #Valio
Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli.
Valmista kasvisliemi. Laita 1 kasvisliemikuutio, seitsemään desilitraan vettä.
Kaada öljy syvään kasariin ja kuumenna. Kuullota sipulit ja lisää noin 2 dl risottoriisiä sekä valkoviini.
Lisää loput riisit ja kasvisliemi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
Kunnes kaikki riisit on "semikypsiä", lisää hieman nestettä ja tuorejuusto.
Raasta limenkuoret ja purista riisin joukkoon yhden limenmehu sekaan.
Pilko minttu aivan pieneksi.
Sekoita kunnolla ja mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta risotto lautaselle ja ripottele limen kuorta päälle.
Koristele mintunlehdillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.