Panzanella on italialainen leipäsalaatti.
Salaatti on aivan järjettömän hyvä jopa pääruokana. Tässä on helppo salaattiresepti. Juomasuositus - hyvin jäähtynyt raikas valkoviini.
Vaaleaa leipää esim. maalaisleipää
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Tomaattia, luumu- tai kirsikkatomaattia n. 10 kpl
Kurkku 1 kpl
Punasipulia 2 kpl
Varsiselleriä 2 kpl
Tummia oliiveja 1 dl
Basilikaa 1 puntti
Punaviinietikkaa 0.5 dl
Oliiviöljyä 1 dl
Suolaa 1 tl
Mustapippuria myllystä
Salaatti on aivan järjettömän hyvä jopa pääruokana. Tässä on helppo salaattiresepti. Juomasuositus - hyvin jäähtynyt raikas valkoviini.
![]() |
Panzanella on todella kaunis ja erittäin raikas salaattiohje. |
Vaaleaa leipää esim. maalaisleipää
Valkosipulinkynsiä 3 kpl
Tomaattia, luumu- tai kirsikkatomaattia n. 10 kpl
Kurkku 1 kpl
Punasipulia 2 kpl
Varsiselleriä 2 kpl
Tummia oliiveja 1 dl
Basilikaa 1 puntti
Punaviinietikkaa 0.5 dl
Oliiviöljyä 1 dl
Suolaa 1 tl
Mustapippuria myllystä
Poista tomaateista ja kurkusta siemenet pienellä lusikalla. Onnistuu hyvin pienellä lusikalla.
Pilko puna- ja valkosipuli pieneiksi silpuiksi. Pilko myös puntti basilikaa.
Halkaise oliivit.
Lisää sekaan oliiviöljy ja punaviinietikka.
Lisää suola ja pippuria.
Nostele kunnolla kaikki sekaisin ja laita jääkaappiin noin 1 tunnin ajaksi.
Paahda leipä nopeasti ja pilko n. 2 cm halkaisijaltaan oleviksi paloiksi.
Nostele leivät myös varovasti salaatin sekaan ja asettele tarjoiluastialle.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.