Siirry pääsisältöön

Kaunis, herkullinen broilerisalaatti

Broilerin sisäfilettä, marinoitua punasipulia ja hunajamelonia.
Raikas, täyteläinen salaatti broilerin- tai kanansisäfileestä.
Edullinen rapea jäävuorisalaatti kelpaa hienosti. Vielä kun lisätään paahdetettuja auringonkukan siemeniä niin salaatista tulee liian tervellistä.

Broilerin- tai kanansisäfilettä
Jäävuorisalaattia 1 pnt
Punasipulia 1 kpl
Öljyä 2 rkl
Valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa 5 rkl
Hunajameloni 1 kpl
Auringonkukansiemeniä paahdettuja n. 50 g
Suolaa
Mustapippuria

Pilko punasipuli aivan pieneksi silpuksi ja kuullota öljyn kanssa pannulla. 
Laita kulhoon suolaa, balsamico tai valkoviinietikka ja mustapippuria hieman. 
Kaada kuullotetut punasipulit sekaan. Laita jääkaappiin noin 30 minuutin ajaksi. 
Suolaa ja pippuroi sisäfileet. 
Pilko salaatti erittäin pieneksi silpuksi. 
Halkaise hunajameloni ja puhdista siemenet. Nostele ohuita siivuja hedelmälihaa lautaselle valumaan. 
Kypsennä lihat grillissä tai pannulla kypsäksi. Noin 10 minuuttia ja kansi kiinni sekä kerran kääntäen. Kiedo folion sisään hetkeksi. 
Leikkaa suikaleita pituus-suunnassa. 
Laita pilkottu salaatti alimmaiseksi, ripottele marinoituja punasipulia päälle. 
Nostele hieman valuneet hunajamelonit salaatin reunoille. 
Nosta lihat päälle ja ripottele paahdetut auringonkukansiemenet pinnalle.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Kiitos. Kiitos ja vielä kerran kiitos

Kiksitblog oli "laastariblogi" Habanerokitchen.com ruokablogille. 
Sivuvierailuja on ollut paljon noin vuoden aikana. 
Uniikkeja eli ihan oikeita ihmisiä 27 347. 
Sivulatauksia 127 061 kappaletta. 
Kiksitblog hiljenee, mutta data jää elämään. 
Elämä jatkuu - nyt keskitytään yhteen ja ainoaan. 
Tervetuloa seuraamaan www.eines.fi 
#einesbattle blogissa ei ole pelkkää ruokaa, mukana on myös muutakin kevyttä.
Pieni vinkki - plus 40 kolahtaa kaikille. Siellä on todella laadukasta luettavaa. On lifestyleä, muotia, elämää ja ruokaa. 

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.


Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.

Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.

Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.

Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi…

Mykyrokka, Mykykeitto perinneruokaa

Ylä-Savosta saatu perinneruokaresepti.
Maksaa, munuaista ja verta. Haggis on skotlantilaisilla mutta Mykyrokka on meillä. Eikä kukaan sitä pois vie.
Tämä oli yllättävän hyvä ja ruokaisa annos. Kannattaa kokeilla. Myky muuten tarkoittaa taikinanyytti.


Lihaa esim. karjalanpaistia n. 1 kg
Maksaa n. 150 g
Munuaista n. 100 g
Puruna 500 g lohkottuna
Suolaa n. 2 tl
Mustapippuria kokonaisia n. 5 - 10 kpl

Mykytaikina

Voita 125 g
Sipuli 1 kpl
Verta 0.5 l
Suolaa
Vehnäjauhoja n. 50 g
Ohrajauhoja n. 650 g

Ruskista liha ja laita kiehuvaan veteen. Ryöppää sisäelimet kahteen kertaan ja huuhtele.  Lisää lihan sekaan kiehumaan.  Pienennä lämpöä liedeltä ja hauduta noin 1. 5 tuntia.
Sulata voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi.
Vaivaa ohrajauhot ja jäähtynyt rasva-sipuliseos vähitellen veren joukkoon. 
Huomaa että taikinan pitää olla löysää.  Tee taikinasta ohuita pieniä "mykyjä".  Kun lihat ovat kypsyneet lisää sekaan lohkotut perunat ja mykyt.  Keitä noin 1…

Shitty Dinner - hienoa huonosti

Miltä kuulostaisi hieno dinner, missä kaikki menee "reisille". Ruoka ja siihen natsaavat viinit on täydellistä makujen tykitystä. Suomen Kokkimaajoukkueen kapteenin, Kristian Vuojärven apulaisineen luoma kolmen ruokalajin gourmet-illallinen on maistuva ja kaunis kokonaisuus.

Mutta loput on jotakin aivan muuta. Kun se palvelu on täydellinen vastakohta ruoka-annoksille. Ihana tasapaino.


Shitty Dinner on juuri sitä. Niin huonoa palvelua että "morjens". Kokkikoulu Espan tiloissa järjestettävä illallinen on jäätävä kokemus. Tässä on mahtava tilaisuus hiillostaa hieman nopeasti lämpenevää puolisoa, pomoa, kaveria tai ystävää. Konsepti toimii mielestäni parhaimmin yllätyksenä.

Varaa Shitty-Dinner, osta kukkakimppu ja kutsu illalliselle. Älä mainitse Shitty-Dinneristä yhtään sen enempää. Voin kertoa että sinun dinneristä tulee hauska ja kaverisi dinneristä ikimuistoinen. Tärkeätä on pitää yllätys piilossa.

MISTÄ TÄMÄ HENKILÖKUNTA ON REVITTY
Shitty Dinnerissä on piilotettu am…

Kermainen savulohikeitto

Kalakeitto ja vielä savulohesta valmistettu on hyvä sopparuoka.
Vielä kun sen valmistamisessa ei liiemmin oikaista niin vielä parempaa soppaa.

Kasvisten ja voin yhdistelmä syventää kalakeiton makua ja se joskus sipulista tullut kitkeryys on poissa. Nämä kun esikypsennetään tai freesataan voin kanssa niin lohikeitto saa makua.


Savulohta tarvitsee olla riittävästi ja se lisätään aivan keittämisen loppuvaiheessa tai jopa aivan lopuksi keiton päälle.

Savulohta plus 600 g
Fenkoli 1 kpl
Fenkolinsiemeniä 1 tl
Purjoa n. 10 cm siivutettuna
Sipuli 1 kpl
Porkkanoita 3 kpl
Perunoita n. 600 g
Kalalientä 1.2 dl
Kermaa 2 dl
Laakerinlehtiä 3 kpl
Maustepippureita n. 10 kpl
Suolaa
Voita 2 rkl

Pilko fenkoli, purjo ja sipuli sekä porkkanat.  Lisää voi kattilaan ja lisää kasvikset sekaan.  Kypsennä noin 10 minuuttia sekoitellen välillä.  Lisää fenkolinsiemenet, pippurit ja laakerinlehdet.  Valmista kalaliemi samalla. 2 kuutiota veteen liotettuna.  Lisää kasvisten sekaan.  Kuori perunat tarvittaessa tai pese ja …