Chef Henri Alénin ja Lintsin sekä kumppaneiden Muru-kirjasta.
Kaverit teki taannoin kovan keittokirjan ja tässä siitä yksi helmi. Caponata on munakoisomuhennos joka taittuu ihan törkeän hyvin jäähdytettynä salaatiksi. Kokeilkaa...
Munakoisoa 2 kpl
Sipuli 1 kpl
Valkosipulinkynsi 1 kpl
Varsisellerinoksia 2 kpl
Kalamata oliiveja n. 15 kpl
Kirsikkatomaattia n. 10 kpl
Kaprista 2 rkl
Pinjansiemeniä n. 4 rkl
Sokeria 1 rkl
Valkoviinietikkaa 2 rkl
Mustapippuria
Tomaattimehua 2 dl
Kaverit teki taannoin kovan keittokirjan ja tässä siitä yksi helmi. Caponata on munakoisomuhennos joka taittuu ihan törkeän hyvin jäähdytettynä salaatiksi. Kokeilkaa...
![]() |
Munakoisoa eli munakoisomuhennos on kylmänä täydellinen salaatti. Caponata, olkaa hyvä. |
Munakoisoa 2 kpl
Sipuli 1 kpl
Valkosipulinkynsi 1 kpl
Varsisellerinoksia 2 kpl
Kalamata oliiveja n. 15 kpl
Kirsikkatomaattia n. 10 kpl
Kaprista 2 rkl
Pinjansiemeniä n. 4 rkl
Sokeria 1 rkl
Valkoviinietikkaa 2 rkl
Mustapippuria
Tomaattimehua 2 dl
Kuutioi munakoiso pieniksi lohkoiksi. Valuta, eli itketä se pienellä määrällä suolaa ja huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
Hienonna sipuli, valkosipuli, varsiselleri ja oliivit.
Halkaise kirsikkatomaatit.
Lämmitä oliiviöljy pannulla ja paista kahdessa erässä munakoisot kullanruskeaksi.
Freesaa sekaan sipuli, valkosipuli ja selleri.
Kuumenna kattila ja lisää sekaan kaikki raaka-aineet.
Lisää myös tomaattimehu, oliivit, kaprikset ja pinjansiemenet.
Hauduta noin 10 minuuttia pienellä lämmöllä välillä sekoittaen.
Viimeistele sokerilla ja valkoviinietikalla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile lämpimänä kalan kanssa tai jäähdytä.
Salaattiannokseen lisää pinjansiemeniä, oliiveja ja tuoreita yrttejä pinnalle.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.