Artisokka-tryffelitahnaa saat esim. Hella&Herkku kaupasta, Helsingistä.
Vastaavaa saattaa löytyä myös hyvän valikoiman omaavista marketeista tai kysy kauppiaaltasi.
Tahna risoton sekaan lopuksi. Artisokka-tryffelitahnaa (artisokka-tryffeli kreema), löytyy hyvin varustautuneista ruokakaupoista.
Kasvis- tai kanalientä n. 1 l
Valkoviiniä 1 dl
Risottoriisiä 400 g
Salottisipulia 2 kpl
Valkosipulinkynsiä 2 kpl
Oliiviöljyä 0.5 dl
Valkopippuria 2 tl
Suolaa
Parmesanraastetta n. 50 g
Artisokka-tryffelitahnaa n 5 tl
Vastaavaa saattaa löytyä myös hyvän valikoiman omaavista marketeista tai kysy kauppiaaltasi.
Tahna risoton sekaan lopuksi. Artisokka-tryffelitahnaa (artisokka-tryffeli kreema), löytyy hyvin varustautuneista ruokakaupoista.
![]() |
Artisokka-tryffelitahnasta saat todella hienon risoton. "Fiiniä makua". |
Kasvis- tai kanalientä n. 1 l
Valkoviiniä 1 dl
Risottoriisiä 400 g
Salottisipulia 2 kpl
Valkosipulinkynsiä 2 kpl
Oliiviöljyä 0.5 dl
Valkopippuria 2 tl
Suolaa
Parmesanraastetta n. 50 g
Artisokka-tryffelitahnaa n 5 tl
Pilko sipulit aivan pieneksi ja kuulota oliiviöljyssä. Lisää hieman riisiä ja kaada valkoviini sekaan.
Kun riisit ovat imeytyneet viiniin, lisää vuorotellen lientä ja riisiä. Nostele, älä sekoittele.
Jatka näin kunnes riisit ovat mielummin al`dente.
Mausta suolalla, valkopippurilla. Raasta parmesania sekaan. Lisää risoton sekaan artisokka-tryffelitahna.
Nostele sekaisin ja annostele lautaselle.
VINKKI!
Riisin kuuluu olla risotossa hieman löysää, valuvaa ja suussa kivasti narskahtavaa. Älä siis keitä kypsäksi saakka.
Nostele sekaisin ja annostele lautaselle.
VINKKI!
Riisin kuuluu olla risotossa hieman löysää, valuvaa ja suussa kivasti narskahtavaa. Älä siis keitä kypsäksi saakka.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.