Artisokan sydämiä ja bataattia.
Kananmunasta saa ruokaisuutta ja lehtikaali antaa hyviä ravinteikkaita "kiksejä".
Ei vaikein salaatti valmistaa, mutta valmisteluja täytyy tehdä.
Lehtikaalia n. 150 g
Bataatti 500 g
Suolaa
Punainen paprika 1 kpl
Kananmunia 4 kpl
Artisokan sydämiä 1 purkki
Öljyä
Kastikkeeseen
Maustamatonta jugurttia n. 2 dl
Sweet chilikastiketta 5 rkl
Kananmunasta saa ruokaisuutta ja lehtikaali antaa hyviä ravinteikkaita "kiksejä".
Ei vaikein salaatti valmistaa, mutta valmisteluja täytyy tehdä.
![]() |
Salaatti on kaunis kun siinä on riittävästi hyviä komponentteja. Kananmunaa, artisokan sydänmiä ja bataattia. |
Lehtikaalia n. 150 g
Bataatti 500 g
Suolaa
Punainen paprika 1 kpl
Kananmunia 4 kpl
Artisokan sydämiä 1 purkki
Öljyä
Kastikkeeseen
Maustamatonta jugurttia n. 2 dl
Sweet chilikastiketta 5 rkl
Huuhtele lehtikaalit ja leikkaa paksu ruoto eli varsi pois ja pilko pieneksi. Laita pannulle vettä vajaa desilitra ja lisää lehtikaalit sekaan. Keitä hiljalleen pehmeäksi ja lisää pienesti öljyä sekä mausta suolalla ja mustapippurilla.
Jäähdytä lehtikaalit.
Kuori bataatti ja pilko tasakokoisiksi paloiksi. Halkaise paprika ja poista siemenet. Laita bataattilohkot ja halkaistu paprika uunivuokaan ja kaada öljyä päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä.
Keitä kananmunatt, jäähdytä, halkaise puoliksi.
Siivuta kypsennetyt paprikat ohueksi.
Valmista kastike, maustamatonta jugurttia ja sweet chilikastiketta.
Lisää jugurttia tarvittaessa lisää.
Valuta artisokan sydämistä neste pois.
Nosta lehtikaalit, paprikasiivut, artisokan sydämet lautaselle.
Koristele halkaistuilla kananmunilla.
Kastele kypsennetyt bataattilohkot kastikkeeseen ja nostele sekaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
No sano sää nyt edes jotakin.