Siirry pääsisältöön

Oletko se oikeasti sinä - grillimaisteri

Grillimaisteri on Lidl:in järjestämä tapahtuma.
Radio Nova on vahvasti mukana kierueella. Grillimaisteri kilpailussa, todella kuumien grillien kanssa ihmiset laittavat parastaan 10 000 € pääpalkinnosta ja tittelistä vuoden 2018 Grillimaisteri. Se voit olla myös juuri sinä.

Ole hetken stara ja ota osakilpailusta saatu mitalin kanssa kuva staroista. Anssi Honkanen, Bradi ja Meri-Tuuli Vantsi.

Miksi nyt "hehkutan" tätä tapahtumaa? Vastaus - siellä on hyvä fiilis ja voit etsiä sekä saat laittaa luovuuttasi peliin, oikein kunnolla.

Olin mukana vuonna 2017, Lahden osakilpailussa.

Tuomaristossa oli itse Bradi, Meri-Tuuli Vantsi (ent. Lindström) ja Novan Anssi "hehkulamppu" Honkanen.  Anssi myös juonsi tapahtuman. Siellä oli makkaraa ja musiikkia yleisölle. Hyviä esiintyjiä ja kaikille ohjelmaa.

Itse kilpailu on todella haastava. Et yhtään tiedä mitä tulee eteen. Raaka-aineista ja itse grillattavista tuotteista ei anneta mitään tietoa, voit vain arvailla. Siellä pääset oikeasti laittamaan pienen ajan sisään parastasi.

Grillimaisteri-kilpailussa on kuitenkin se hyvä asia. Pienellä "kikkailulla" voit nousta Helsingin finaaliin.

Pelkästään palkintojen osalta suosittelen osallistumaan. Tyhjin käsin ja ilman kokemusta et joudu lähtemään. Et myöskään osakilpailuista.

Ei kannata pelästyä sitä reiluhenkistä psyykkausta, muiden kilpailijoiden osalta vaan grillaa just se juttu, mitä teet kotonakin grillin äärellä.

Omasta kokemuksestani voin sanoa että vältä turhaa "piperrystä" eli sellaista ravintolaruokaa jäljitteleviä annoksia. Grillaa kaikki "rouheasti" unohtamatta oikeaa kypsyyttä ja oikealla ajoitusta.

Grillimaisteri-kiertueella huolto toimii ja yleinen fiilis on sellainen mikä kannattaa rohkeasti laittaa kokemuksien joukkoon.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan.

Ole rohkea ja heittäydy Grillimaisteri 2018 kilpailuun mukaan.

Myös paikan päällä on mahdollista lähteä mukaan joten katso oma paikkakuntasi. Kiertueaikataulu.

Tässä hyvät vinkit Grillimaisteri-kilpailuun:
  • kerro paidan kokosi rehellisesti (liian pieni paita ahdistaa)
  • juo vettä jatkuvasti (sinä hikoilet huomaamattasi)
  • syö ja maistele jatkuvasti (jos itsellesi maistuu, on sen maistuttava myös tuomareille)
  • älä kikkaile ja matki muita (tee safka kuin sen tekisit naapurille)
  • ärsytä muita (puhu, höpötä, kysele)
  • laita aurinkorasvaa (toisaalta, erotu joukosta - "säälipojot")
  • lippalakissa on myös säätömahdollisuus (tapahtuma kuvataan)
  • harjoittele selfien ottamista (koska sä kuitenkin otat niitä)
  • haasta tuomarit (käytä googlea ja stalkkaa, heitä jotakin "ihon alle menevää")
  • ole nopea (mikäli osaat lskea niin laskeyhteen ja ota ensimmäinen grilli)
  • kuuntele ohjeet (kuitenkaan et kuuntele ja teet aivan väärin)

Kommentit

Kiinnostavimmat

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.


Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.

Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.

Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.

Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi…

Mykyrokka, Mykykeitto perinneruokaa

Ylä-Savosta saatu perinneruokaresepti.
Maksaa, munuaista ja verta. Haggis on skotlantilaisilla mutta Mykyrokka on meillä. Eikä kukaan sitä pois vie.
Tämä oli yllättävän hyvä ja ruokaisa annos. Kannattaa kokeilla. Myky muuten tarkoittaa taikinanyytti.


Lihaa esim. karjalanpaistia n. 1 kg
Maksaa n. 150 g
Munuaista n. 100 g
Puruna 500 g lohkottuna
Suolaa n. 2 tl
Mustapippuria kokonaisia n. 5 - 10 kpl

Mykytaikina

Voita 125 g
Sipuli 1 kpl
Verta 0.5 l
Suolaa
Vehnäjauhoja n. 50 g
Ohrajauhoja n. 650 g

Ruskista liha ja laita kiehuvaan veteen. Ryöppää sisäelimet kahteen kertaan ja huuhtele.  Lisää lihan sekaan kiehumaan.  Pienennä lämpöä liedeltä ja hauduta noin 1. 5 tuntia.
Sulata voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi.
Vaivaa ohrajauhot ja jäähtynyt rasva-sipuliseos vähitellen veren joukkoon. 
Huomaa että taikinan pitää olla löysää.  Tee taikinasta ohuita pieniä "mykyjä".  Kun lihat ovat kypsyneet lisää sekaan lohkotut perunat ja mykyt.  Keitä noin 1…

Kalakeitto savustetusta lohesta

Kalakeittoresepti - missä savulohi on se juttu.
Savustettua lohta jää usein tähteeksi. Syytän siitä isoja myyntipakkauksia sekä hyviä "jigejä" eli kaadan tämän harrastelijoiden niskaan.


Pääkkösen Jasperikin on yksi sellainen kalastaja joka heittää aina kalan kasvamaan ja sitten joudumme valmistamaan ruokaa, hävikistä herkuksi tyyliin.

Tämä oli osa-aika vitsi, mutta silti en ymmärrä sellaista harrastusta missä lävistetään ja ajatellaan että suomen kylmät vedet rauhoittaa sen osumakohdan. #murmur

Joten ole sinä se kaloille humaani ihminen ja nauti siitä mitä saat. Tässä kalakeitossa on ne satokauden kasvikset ja onnistunut savustettu lohi mukana. Huomaathan tarkistaa päiväyksen jos ostat vakuumipakkauksessa olevaa savustettua kalaa.

Varhaisperunoita 600 g
Porkkana 200 g
Kevätsipulia 100 g
Savustettua lohta 600 g
Tilliä 1 pnt
Vettä 5-7 dl
Kermaa 4 dl
Laakerinlehtiä 3 kpl
Maustepippuria 10 kpl
Muskottia
Voita 3 rkl

Pese perunat kunnolla ja tarvittaessa pilko pieneksi.  Pese myös…

Shitty Dinner - hienoa huonosti

Miltä kuulostaisi hieno dinner, missä kaikki menee "reisille". Ruoka ja siihen natsaavat viinit on täydellistä makujen tykitystä. Suomen Kokkimaajoukkueen kapteenin, Kristian Vuojärven apulaisineen luoma kolmen ruokalajin gourmet-illallinen on maistuva ja kaunis kokonaisuus.

Mutta loput on jotakin aivan muuta. Kun se palvelu on täydellinen vastakohta ruoka-annoksille. Ihana tasapaino.


Shitty Dinner on juuri sitä. Niin huonoa palvelua että "morjens". Kokkikoulu Espan tiloissa järjestettävä illallinen on jäätävä kokemus. Tässä on mahtava tilaisuus hiillostaa hieman nopeasti lämpenevää puolisoa, pomoa, kaveria tai ystävää. Konsepti toimii mielestäni parhaimmin yllätyksenä.

Varaa Shitty-Dinner, osta kukkakimppu ja kutsu illalliselle. Älä mainitse Shitty-Dinneristä yhtään sen enempää. Voin kertoa että sinun dinneristä tulee hauska ja kaverisi dinneristä ikimuistoinen. Tärkeätä on pitää yllätys piilossa.

MISTÄ TÄMÄ HENKILÖKUNTA ON REVITTY
Shitty Dinnerissä on piilotettu am…

Teltta Fjällräven Abisko lite 2 kokemuksia

Kun se iskee, niin se tulee kovaa. Telttailu, retkeily, vaellus...Olemme jo jonkin verran harrastaneet mutta nyt on tarkoitus panostaa myös mukavuuteen.
Kupoliteltta palveli aikansa ja tässä kokemuksia Fjällräven Abisko lite 2 teltasta.


Suunnitellessamme yöpyvämme enemmänkin maastossa, tuli teltan hankkiminen ajankohtaiseksi. Halusin aiemman painavan kupolitelttamme tilalle jotakin kevyempää, jota olisi mukava kantaa mukana patikoidessakin.

Hyvät teltat ovat sen verran arvokas ostos, että kannattaa käyttää aikaa vertailuun, mikä olisi itselle sopivin vaihtoehto.

MINKÄLAISEEN KÄYTTÖÖN TELTTA TULEE
Ensinnäkin kannattaa miettiä, missä telttaa käyttää. Pystytätkö telttaa usein kallioisille luodoille, joihin on vaikeaa saada maakiiloja maahan? Kupoliteltta seisoo omillaan, kun tunneliteltta vaatii maakiilat pystyssä pysyäkseen.

Entä millaisissa olosuhteissa telttaa käytät? Retkeiletkö vain leppoisissa olosuhteissa vai myös pidemmillä reissuilla, joissa saatatkin joutua yöpymään tuulen tuive…