Siirry pääsisältöön

Säästä ja halpuuta itse - neljän pakkauksen sääntö

Ruoka ja kotimaiset sekä ulkomaiset kasvikset mielletään kalliiksi.
Miettikääs nyt. Onhan se niin että kasvisten hinta ja laatu ei aina vastaa hintaa. Satokausikalenteri on yksi hyvä keino säästää kasvisten osalta. Voit myös itse vaikuttaa asiaan sekä oman ruokakorisi hintaan.

Legendaarinen Columbokin joutui miettimään. Ei välttämättä kasvisten hintaa.

Syötkö tai syödäänkö taloudessanne paljon kasviksia? Salaattia, erilaisia vihanneksia. Oletteko huomanneet että niiden hinta vaihtelee paljon eri kasvukausien mukaan. Myös ulkomaantuonti kasvaa meidän synkimpinä vuodenaikoina.

Pysytään nyt esimerkkinä valmiiksi pakatuissa kasviksissa. Kappalehinta on kaikissa sama. Pakkaus on sama. Tuote on sama. Kypsyysaste saattaa hieman vaihdella.

Lisäksi pakkauksen läpi pitäisi näkyä tuotteen laatu. Mutta hinta on samassa tuotteessa aivan eri. Perushinta pakkaukselle on vakio mutta punnittamisen jälkeen täysin eri. Sama tuote voi olla painoltaan erilainen.

Valmiiksi pakatut salaatit saattavat yllättää sinut lopullisella hinnallaan.

Neljä tuotetta ja yksi vaaka

Käytän valmiiksi pakatuissa ja hinnoitelluissa tuotteissa neljän kappaleen ja yhden vaakan systeemiä. Kokeile ja ylläty. Sama tuote laatikosta tai hyllystä noukittuna muuttaa kilo- ja kappalehintaa kummasti.

Usean nipun punnitsemisen jälkeen kotimaisen salaatin paino on vaihdellut 78 grammasta aina 210 grammaan. Muissa esipakatuissa tuotteissa on painovaihtelut samaa luokaa. Voit äkkiä laskea tuotteen lopullisen kilo- ja kappalehinnan. Lisäksi tässä on myös se etu - kuluttaja on aina oikeassa. Saa sitä mitä haluaa. Muuten Kuluttajaliitto on tehnyt myös samaa havaintoa asiasta, salaa minulta. Tän uutisen julkaisi Taloussanomat, tällä päivämäärällä. En vain ymmärrä miksi heillä on ollut noin tasalaatuista tavaraa.

Ei näin...

Älä toimi harmaalla alueella.... Harmaa alue saattaa kauppiaiden keskuudessa olla esimerkiksi että katkot purjosta lehdet. Poistat ananaksesta tyven. Punnitset ja vaihdat tuotteen tilalle. Tai lisäät pussiin tavaraa punnitsemisen jälkeen. Näin esimerkkeinä.

Ei kannata tai saattaa olla ylienerginen, huonosti nukkunut, finninaamainen vartija iholla. Jos oikein  huonosti käy niin saatat olla äkkiä "niputettuna" liikkeessä kohti takahuonetta. #hymiö

Loppusanat

Kannattaa kokeilla neljän pakkauksen sääntöä. Mikäli sinulla on aikaa kaupassa niin kokeile kuudella pakkauksella. Siihen menee aikaa noin 30 s. Ja varmasti pystyt säästämään yli 60 prosenttia. Vuodessa saat monta kiloa kasviksia ilmaiseksi.

Kommentit

Kiinnostavimmat

Shitty Dinner - hienoa huonosti

Miltä kuulostaisi hieno dinner, missä kaikki menee "reisille". Ruoka ja siihen natsaavat viinit on täydellistä makujen tykitystä. Suomen Kokkimaajoukkueen kapteenin, Kristian Vuojärven apulaisineen luoma kolmen ruokalajin gourmet-illallinen on maistuva ja kaunis kokonaisuus.

Mutta loput on jotakin aivan muuta. Kun se palvelu on täydellinen vastakohta ruoka-annoksille. Ihana tasapaino.


Shitty Dinner on juuri sitä. Niin huonoa palvelua että "morjens". Kokkikoulu Espan tiloissa järjestettävä illallinen on jäätävä kokemus. Tässä on mahtava tilaisuus hiillostaa hieman nopeasti lämpenevää puolisoa, pomoa, kaveria tai ystävää. Konsepti toimii mielestäni parhaimmin yllätyksenä.

Varaa Shitty-Dinner, osta kukkakimppu ja kutsu illalliselle. Älä mainitse Shitty-Dinneristä yhtään sen enempää. Voin kertoa että sinun dinneristä tulee hauska ja kaverisi dinneristä ikimuistoinen. Tärkeätä on pitää yllätys piilossa.

MISTÄ TÄMÄ HENKILÖKUNTA ON REVITTY
Shitty Dinnerissä on piilotettu am…

Kalakukon lämmitys

Aito savolainen perinneruoka - ja -herkku kalakukko.
Kalakukko on suomalainen perinneruoka joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi. Kunnolliseen alkuperäiseen kalakukkoon kuuluu kala, yleisemmin muikku tai ahven ja porsaan kylkeä sekä ruistaikinasta kuori.


Alkuperäinen kalakukko valmistetaan leivinuunissa.

Kalakukko tai muikkukukko voidaan syödä myös kylmänä, mutta parasta se on kunnollisen voi nokareen kanssa sekä iso lasi kylmää maitoa.

Kalakukon avaamiseen on erinäisiä mielipiteitä - joko avataan kansi päältä ja riipastaan ruiskuorta ja sisustaa lautaselle. Tai sitten leikataan kuin limppua.

Tässä erittäin hyvä ohje kalakukon lämmittämiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi.  Kääri kalakukko kaksinkertaiseen folioon.  Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan.  Aseta kalakukko ensin pintapuoli alaspäin ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Käännä tämän jälkeen ja lämmitä 35-40 minuuttia.  Sammuta uuni ja jätä kalakukko uunin jälkilämpöön hetkeksi…

Voita polttoainetta 1000 eurolla

Haluaisitko voittaa polttoainetta 1000 € arvosta?

Kilpailu.fi sivustolla voit osallistua arvontaan ja voittaa lahjakortin.Kilpailuihin osallistuminen on täysin ilmaista etkä sitoudu mihinkään. Kilpailujen palkinnot sponsoroi yhteistyökumppanit, jotka saavat kilpailusta tietoa suomalaisista kuluttajista.Kilpailuihin osallistuminen on nyt ja aina turvallista.Kun osallistut Kilpailu.fi sivustolla arvontaan et saa mitään roskapostia. Vastaamalla muutamaan kyselyyn voit osallistua kilpailuun ja olet mukana arvonnassa.

Chili-mansikkahillo ja porsaalle glaseeraus

Porsaanlihan ja mansikan pyhä liitto, unohtamatta chiliä.
Älkää huolestuko nyt sanasta rasva, koska se on porsaanlihan paras asia.
Rasva pitää lihan "mehevänä" eli helposti syötävänä ja siinä on myös mukana maku. Sen joitakin häiritsevän rasvan saa pois vain leikkaamalla veitsellä.


Porsaan kasslerlihaa tai kyljyksiä (Mallaspossu on kova)
Rawit chiliä 10 g
Mansikoita 500 g
Hillosokeria n. 125 g
Vettä 3-4 rkl

Poista chilistä kanta sekä siemenet ja pilko pieneksi.  Puhdista mansikat ja lisää kattilaan pilkotun chilin kanssa. Lisää myös vesi ja sokeri.  Kuumenna hitaasti ja anna kiehua kaikki noin 10 minuuttia.  Laita grilliin Mallaspossun kassler tai kyljys.  Ripottele myllystä suolaa ja pippuria pinnalle.  Paista 3 minuuttia/puoli ja voitele chili-mansikkahillolla pinnat ja paista hetki nopeasti voitelun jälkeen ja kääri folioon.  Laita folionyytti sivulämpöön muutaman minuutin ajaksi.
Laita loppu hillo ilmatiiviiseen purkiin.  Hillo hyytyy jääkaapissa noin kuudessa tunnissa.  Hillo s…

Savulohisalaatti - riisi-savulohisalaatti

Savulohisalaatti on jokseenkin "retroa" syötävää.
Sitä löytyi muinoin aina isoimmissa juhlissa. Oli sitten hautajaiset tai häät. Syntymäpäiväjuhlissa aina löytyi juhlapöydässä. Aivan sama mitkä juhlat oli niin kun pöytä laitettiin koreaksi, siellä oli myös kulhollinen savulohisalaattia. Vai oliko?


Niin kauas kun itse muistan niin oli. Se riisiin tehty salaatti on erittäin ruokaisa ja helppo valmistaa. Eihän juhlista saa päästää porukkaa pois nälkäisenä tai oli jälkipuheiden paikka Esson baarissa ja seurakuntatalolla. Eivät edes panostaneet sen vertaa....

En tiedä mikä "takauma" itselleni tuli - syntyi kuitenkin varsin maukas savulohisalaatti.

Kaikkitietävä Mr. Google oli hetken henkilökohtaisena avustajanani ja kohtalaisen paljon tuli erilaisia riisi-savulohisalaatti tai savulohi-riisisalaattireseptejä eteen. Pienillä muutoksilla ja raaka-aineiden vaihteluilla tämäkin salaatti valmistuu.

Löysin kuitenkin Ruokala sivustolta yhden hyvän savulohisalaattiin sopivan res…